L'Audiència de Barcelona va revocar la condemna a tres anys i mig de presó que un jutjat havia imposat a tres joves acusats de llançar ampolles a la policia des d'un terrat en els aldarulls de Can Vies perquè va veure «confusa, imprecisa i incompleta» la seva identificació per part dels Mossos d'Esquadra i va remarcar que, després de la detenció dels joves, no es van dur a terme més diligències per acreditar la seva participació en els disturbis.

La sentència de la secció setena de l'Audiència de Barcelona va absoldre els tres joves en un escrit en el qual va desestimar la condemna del jutjat penal 27 de Barcelona, que els havia imposat tres anys i mig de presó a cadascun d'ells per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un altre de desordres públics.

L'Audiència va justificar la seva decisió d'absoldre els tres joves, d'entre 22 i 24 anys, perquè l'única prova directa que els incriminava era la identificació que van fer d'ells els Mossos d'Esquadra, malgrat que les persones que van llançar les ampolles eren al terrat d'un edifici de vuit plantes -una distància «rellevant»-, en una zona sense il·luminació i eren passades les onze de la nit.

«Existeixen amplis espais de dubte raonable, d'incertesa fundada en el resultat de les proves practicades a l'acte del judici oral, que impedeixen que pugui considerar-se acreditada, amb el rigor necessari en el procés penal, la participació dels recurrents en els fets pels quals vénen condemnats», afirma la sentència.

A partir del relat dels mossos d'esquadra, la sentència del jutjat penal va considerar provat que els tres joves, que havien participat la tarda del 28 de maig del 2014 en una de les manifestacions pel desallotjament de Can Vies, s'havien enfilat al terrat d'un edifici del carrer de Sants, on vivia un d'ells, amb una motxilla on duien diverses ampolles de vidre buides.

El jutge que els va condemnar quan va donar per fet que, un cop al terrat, els tres joves van llançar almenys dues ampolles cadascun contra dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra, vulnerant el principi d'autoritat, per acovardir els policies i vulnerar la pau pública.

Després de ser condemnats en primera instància, els acusats -dos nois i una noia- van recórrer davant l'Audiència, que finalment els va donar la raó.

Dos dels agents van al·legar durant el judici que havien utilitzat el zoom del seu telèfon mòbil per acostar la imatge i poder identificar els esvalotadors, tot i que no van gravar cap pres.