L'exconseller delegat de la constructora i promotora Teyco Jordi Sumarroca ha estat detingut aquest matí a casa seva a Barcelona per agents de la Guàrdia Civil en el marc d'una investigació per suposada corrupció i blanqueig de capitals, han informat a Efe fonts pròximes al cas.

L'empresari detingut, fill de Carles Sumarroca, un dels fundadors de Convergència i molt pròxim a la família Pujol, estava imputat des de juny del 2014 per la seva presumpta relació amb un cas de corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès), pel qual ja va ser detingut l'any passat el llavors alcalde de la localitat Daniel Massagué.

Segons han informat les mateixes fonts, al llarg d'aquest matí la Guàrdia Civil té previst efectuar diverses detencions i practicarà vuit entrades i registres a Barcelona i Palafrugell (Baix Empordà), cinc d'elles a domicilis, dos en empreses i la vuitena en un despatx professional, i que faran dos requeriments a entitats bancàries.

L'actuació policial, que es troba sota secret de sumari, la dirigeix el Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès) al costat de la Fiscalia Especial contra la Corrupció, en el marc de l'Operació Petrum, que investiga la possible comissió de delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i organització criminal.

Al juny de l'any passat, el titular del jutjat número 1 del Vendrell va imputar Jordi Sumarroca per un presumpte delicte contra l'administració pública pel qual també estan imputats l'exalcalde Massagué i sis regidors de Torredembarra (Tarragonès).

El 26 de juny del 2014 la Guàrdia Civil va registrar durant 14 hores l'Ajuntament i també la casa i l'empresa de l'alcalde de Torredembarra, així com la seu de Teyco a Barcelona.

Teyco va construir a Torredembarra l'aparcament de Filadors i també el Teatre Auditori, i situat just davant del restaurant Tropik, propietat d'un altre dels imputats en el mateix cas, l'empresari de Torredembarra Blas Niubó.