El ple del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha acordat per unanimitat advertir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que el programa .Cat titulat «Pròxima parada: 27-S», emès el passat 28 de maig, «no va complir amb les disposicions del Llibre d'estil sobre els debats».

Segons aquest acord, el programa de debat, que va convidar a representants de CiU, ERC, la CUP, ANC i "mnium Cultural perquè expliquessin com enfoquen els partits i entitats sobiranistes les eleccions autonòmiques del 27-S, «peca de no respectar el pluralisme al qual cal ajustar la programació del prestador públic».

En un segon punt, l'acord del CAC recorda a la CCMA que el Llibre d'estil «conté els principis i directrius assumits pel propi prestador en garantia del compliment de les missions de servei públic, pel que és necessari que adeqüi a programació dels diferents canals a les seves previsions». Segons el CAC, «encara que s'observen opinions divergents pel que fa al desenvolupament del procés sobiranista, totes les veus presents en el programa es mostren coincidents en la necessitat de la seva execució, sense que s'identifiqui en el debat a cap participant que manifesti una opinió discordant amb el procés sobiranista, ni en el seu plantejament ni en la seva execució».

L'endemà de l'emissió d'aquest programa, els partits de PPC, ICV i Ciutadans van denunciar davant la Comissió del Parlament de Control de l'Actuació de la CCMA el que entenien com «parcialitat» i «falta de pluralisme» des de la cadena TV3 per l'emissió del programa de debat .Cat.