L'Arquebisbat de Barcelona va lamentar ahir la decisió, anunciada ahir per l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que la tradicional missa de la Mercè no figurarà en el programa oficial d'actes de la festa major de la capital catalana.

Colau va anunciar dimecres que suprimiria «com a convocatòria municipal l'assistència a la missa que se celebra tradicionalment» amb motiu de la festa major de la ciutat de Barcelona, les festes de la Mercè.

«La missa celebrarà igualment, ja que l'ajuntament respecta la pluralitat i la riquesa del teixit de la ciutat», va puntualitzar Colau a l'acte de presentació del programa d'aquesta edició. L'única diferència de la present edició serà que, per primera vegada, cap membre del consistori acudirà en representació institucional, només a títol privat si així ho desitja.

Segons l'Arquebisbat,«aquesta decisió trenca amb la tradició multisecular que sempre ha reflectit el programa oficial de les festes de la Mercè, respectant les diferents sensibilitats dels barcelonins i barcelonines».

En un comunicat, l'Arquebisbat va recordar que «molts ciutadans de Barcelona són catòlics i valoren aquesta celebració enmig dels actes de la Festa». «És bonic veure els representants del poble en actes culturals, religiosos i socials que els ciutadans valoren, organitzen i celebren. La laïcitat de l'Estat harmonitza amb la forma de ser de la societat que és plurireligiosa», argumentat l'Arquebisbat.