La Guàrdia Civil va detenir el gerent de la gestoria Asemges de Palafrugell, Marià Júdez Pi, en el marc de l'operació anticorrupció «Petrum». Els agents van anar a buscar el gerent a casa seva a primera hora del matí i van portar-lo fins a la consultoria, on van ser fins a la una del migdia escorcollant l'empresa. Un cop acabat l'escorcoll, la Guàrdia Civil es va endur caixes i documentació de la gestoria. També es va endur Júdez sense emmanillar i en un cotxe no logotipat. Segons fonts del cas, el gestor té relació personal i laboral amb la família Sumarroca. El gerent de la gestoria és molt conegut a Palafrugell per la seva participació en la vida cultural i social del municipi. Actualment és el president del Centre Fraternal.

Al llarg del matí, la Guàrdia Civil va detenir cinc persones en el marc de l'operació «Petrum», que investiga una suposada trama corrupta vinculada a la família Sumarroca i a l'empresa Teyco per delictes contra l'Administració pública, blanqueig de capital i organització criminal.

L'escorcoll a Palafrugell es va produir a la gestoria, de la qual Júdez també n'és el titular. L'oficina es troba al carrer dels Valls número 20. Mentre els treballadors estaven fora de l'empresa, la ?Guàrdia Civil va escorcollar la gestoria, amb la presència del detingut. Una patrulla amb quatre agents uniformats va custodiar l'entrada al negoci. Les anades i vingudes dels agents que feien l'escorcoll des de la gestoria fins als vehicles no logotipats que tenien aparcats davant van ser constants. Van endur-se caixes amb documentació i un ordinador portàtil.

Com s'ha dit, Júdez és el gerent i titular de la Gestoria Asemges, que té els seus origens l'any 1989 amb la Gestoria Xicoira. Segons consta al web del negoci, l'empresa té actualment quinze treballadors a jornada completa i dos a mitja jornada. El web recull que presten serveis d'assessorament financer, comptable, fiscal i d'inversions. Quant als clients, exposa que la cartera «és molt diversificada i ben compensada ja que en estar en una població com Palafrugell, ens trobem amb els clients de tota la vida, així com empreses de primera línia d'àmbit provincial, català i nacional.

Júdez, d'uns cinquanta anys i amb dos fills, va ser fundador i primer president de l'Associació Màster Girona (per a estudiants de màsters) després de cursar-hi el màster en Administració i Direcció d'Empreses a la UdG, segons va explicar en una entrevista al bloc «Ha tornat la pluja a Dura?».

A Palafrugell, és conegut per tothom, per la qual cosa la seva detenció va causar molta sorpresa entre els seus coneguts, alguns dels quals el van definir com un «prohom local» ja que se'l considera una persona distingida, respectada i apreciada a la vila, on ha col·laborat amb pràcticament totes les entitats, com ara Càritas, o havia format part del Grup Festes de Primavera.