El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, va defensar davant el Rei la necessitat de convèncer els catalans que els convé rebutjar a les urnes la «bogeria» promoguda per Artur Mas i va revelar que el rei Felip VI veu «irreconduïble» la postura del president de la Generalitat, Artur Mas.

Després de reunir-se amb el monarca durant una hora i vint minuts al Palau de la Zarzuela, Revilla va assenyalar també que el Rei està «molt preocupat pel que està passant a Espanya», tot afegint que Felip VI i ell havien «coincidit bàsicament» en les causes que han portat a l'aflorament de noves forces polítiques durant una audiència en la qual tots dos van parlar «de Podem i Ciutadans».

El president càntabre va explicar que, en parlar sobre la situació de Catalunya, el Rei li va «deixar clar» que, malgrat que es va reunir a la Zarzuela amb Mas divendres passat durant gairebé hora i mitja, «és irreconduïble la seva postura». «Amb aquest senyor no hi ha diàleg possible i anem drets al precipici», va reflexionar Revilla, abans de reafirmar la seva tesi que cal fer «una mica de pedagogia» entre els catalans per explicar-los que no és bo per a ells «aquest desafiament» i que han de «respondre contundentment» a les urnes a aquesta «fugida cap endavant» que és «una bogeria» tant per a Espanya com per a Catalunya.

Una vegada que «això ja és irreversible», el president càntabre considera que cal dir als catalans que «més enllà del sentimental que pot resultar dir "sóc una nació, sóc independent, visca Catalunya"», hi ha «unes conseqüències importants per a ells i per a tots els espanyols» que fins ara «no s'han explicat» per part dels grans partits.

«Quina bogeria és aquesta, quina fugida cap endavant és la d'aquest senyor, aquest personatge que porta a una situació tan complicada una terra que ha estat avantguarda d'Espanya en tot?», va insistir el president de Cantàbria.