El portaveu del PSOE al Senat, Oscar López, va comparar el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, per generar "frustració" en prometre als ciutadans que "anirà a un lloc on no hi pot anar" amb el seu pla sobiranista després de les eleccions del 27 de setembre. López va denunciar la "trampa" que suposa el dret a decidir que postula el bloc secessionista quan és "il·legal" que es pretengui declarar la independència de Catalunya incomplint l'actual ordenament.

"El que ha fet Mas amb Catalunya és el mateix que ha fet Tsipras amb Grècia, prometre a la població que a l'empara d'una votació, el món seria molt millor i podria canviar el que no podria canviar. I això el que genera és frustració", va assegurar López. Per al dirigent socialista, el comportament de Mas és similar al de Tsipras "perquè li està dient a la gent que anirà a un lloc on no pot anar i on, a més, és il·legal que vagi".

Després de destacar que Mas "generarà una frustració" similar a la que va crear el Govern grec amb el referèndum sobre el pla de retallades, López va acusar Mas de portar Catalunya a "un carreró sense sortida" amb la seva una llista unitària integrada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes.

Per part seva, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Cama?cho, va assegurar que el PP està d'acord amb Raül Romeva, que encapçala la llista Junts pel Sí, en el sentit que "el candidat a la Presidència de la Generalitat ha de ser el número 1 de la llista".

En una trobada amb les joventuts del PPC, Sánchez-Camacho va assegurar que "el PP es presenta amb les seves sigles, de Partit Popular, de Mariano Rajoy, del futur dels joves", i va afegir que "el nostre número 1 (de la llista) serà el candidat a la presidència de la Generalitat", en al·lusió a la llista Junts pel Sí, en què el candidat a la presidència, Artur Mas, figura com a número 4 després de Romeva, Forcadell i Casals.