El portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va llançar un missatge de tranquil·litat als empresaris després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, exposés una «preocupació important» pel procés i els seus costos. «Els empresaris no han de patir, volem disposar de totes les eines per ajudar les empreses», va assegurar el portaveu. Per als republicans, són millors les «incerteses» d'una Catalunya independent que les «certeses» de mantenir-se dins l'estat espanyol. A més, va assegurar que l'economia catalana és sòlida i que una de les garanties és el fet que les empreses multinacionals inverteixin a Catalunya més que a la resta de l'Estat.

Sabrià va reconèixer que, si venç el sí, podria haver-hi algunes incerteses en els primers mesos però s'ha compromès a «minimitzar aquestes incerteses». Va declarar que els empresaris havien de veure amb «il·lusió» el projecte independentista perquè «són millors les incerteses d'una Catalunya independent que les certeses que ofereix l'estat espanyol». A això hi va afegir que l'Estat, des del punt de vista econòmic, «s'ha gastat» els fons de reserva, ha retallat els drets dels treballadors i «no és capaç d'ajudar les seves empreses». També va ressaltar que l'economia catalana està registrant bons indicadors i que creix per sobre de la mitjana espanyola. També va remarcar que havien augmentat les inversions de les empreses estrangeres en un context marcat per l'actual escenari polític i les eleccions plebiscitàries. «Si les empreses de fora aposten per Catalunya, és una garantia per als empresaris catalans», va dir.

Miquel Valls va insistir que l'empresariat vol «sempre estabilitat i certesa» i va recordar que la presa de decisions empresarials «té molt a veure» amb els plantejaments dels partits. Va assegurar que ara per ara el debat sobiranista «no interfereix» en l'economia i que no tenia constància que s'haguessin paralitzat inversions en sectors industrials a causa d'aquest debat.