El periodista Antonio Baños va ser proclamat el principal candidat de la CUP i cap de llista per Barcelona a les eleccions del 27-S amb el 67 per cent dels vots a les primàries, mentre que encapçalaran les llistes de les altres tres circumscripcions Benet Salellas (Girona), Ramon Usall (Lleida) i Sergi Saladié (Tarragona).

Baños va agrair la confiança dipositada en ell pels militants i simpatitzants de la CUP i va afirmar que s'ha marcat un triple objectiu: «guanyar, desobeir i construir». «Guanyar -va explicar- perquè les eleccions del 27-S són un plebiscit per obtenir el mandat democràtic amb el qual iniciar el procés constituent de la república catalana».

«Desobeir -va afegir- perquè busquem un punt de ruptura amb l'Estat, però també amb el poder econòmic que té la seva seu a Barcelona, a Madrid o a Brussel·les». Segons Baños, desobeir significa també «lluitar contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia, que, per desgràcia, han entrat en campanya», va dir, per precisar després que s'estava referint al candidat del PPC, Xavier García Albiol.

El seu tercer objectiu, construir, «suposa -va assenyalar Baños- crear unes noves relacions socials, unes relacions que siguin plenament productives a partir de l'anticapitalisme, i una república catalana sense oblidar en cap moment el marc nacional dels Països Catalans».

Baños, que és independent i no està afiliat a la CUP, serà el cap de llista per Barcelona però no es presenta formalment com a candidat a la presidència de la Generalitat "perquè -segons ha recalcat aquesta formació- la CUP no aspira a investir a cap president autonòmic".

En la seva primera intervenció com a candidat, Baños, que és membre de Suma't -la plataforma de castellanoparlants favorable a la independència-, ha apuntat que la CUP "és una formació política que no té por i que veu el futur amb esperança, que és l'arma dels quals no tenen res i dels que s'oposen als poders oligàrquics que humilien a la majoria de la població".