La polèmica entre l'Ajuntament de Barcelona i el propietari de la Torre Agbar al voltant de la concessió de noves llicències hoteleres està servida. Una de les primeres decisions del nou govern municipal ha estat decretar una moratòria en la concessió de noves llicències hoteleres. Però ahir, el Consistori d'Ada Colau va haver de sortir al pas de l'anunci que divendres va fer l'amo de la torre de tirar endavant el seu projecte hoteler, agafant-se a un certificat legal anterior a la moratòria municipal. La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va explicar que el document esgrimit per Emin Capital li dóna dret a "sol·licitar la llicència" hotelera i a presentar el projecte en "els pròxims sis mesos", però també va dir que això no servirà per saltar-se la moratòria que -va apuntar la responsable municipal- ha d'incloure un debat ciutadà sobre el model turístic. "No acceptarem cap pressió", va dir Sanz, qui va criticar que Emin Capital demanés aquest certificat "casualment dos dies abans de la constitució del nou consistori".

Aquest divendres, el fons d'inversió propietari de la Torre Agbar, Emin Capital, va anunciar en un comunicat que el seu projecte hoteler tirava endavant perquè abans que entrés en vigor la suspensió de llicències, el 2 de juliol, va demanar a l'Ajuntament un Certificat de Règim Urbanístic que preveu la llei d'Urbanisme i que li permet "presentar i tramitar" la conversió de la Torre Agbar en hotel. En el comunicat, Emin capital agraïa concretament la "col·laboració i bona disposició" de l'Ajuntament i de Janet Sanz per "facilitar" aquesta "inversió".

Ahir, la tinent d'alcalde d'Urbanisme va qualificar de "drecera legal" aquest certificat urbanístic aportat pels propietaris de la Torre Agbar i va criticar el fet que el presentés només dos dies abans de l'entrada del nou equip de govern municipal.

Tot i això, Sanz va assegurar que aquest certificat l'únic a què dóna peu és a "presentar la llicència en un termini de sis mesos", però que la suspensió continua fins el "primer trimestre del 2016" i el model hoteler està supeditat a un "debat de tots els sectors, veïns i veïnes".

Per la seva banda, Ciutadans i PPC van carregar contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la moratòria hotelera decretada per l'Ajuntament de Barcelona, i van criticar la seva "improvisació" i que "posi en perill" les inversions a la ciutat, mentre beneficia les ciutats veïnes. La presidenta del grup municipal de C's, Carina Mejías, va advertir que Colau, "només encerta quan rectifica" i que una suspensió de la llicència de la Torre Agbar "pot suposar indemnitzacions milionàries que haurien de pagar tots els barcelonins".