La pressió de la justícia sobre Jordi Pujol Ferrussola va provocar que el primogènit de l'expresident de la Generalitat desviés fins a cinc milions d'euros des d'Andorra cap a comptes corrents que controla directament o indirecta situats a països com Panamà, el Regne Unit, Mèxic i Argentina.

Així ho revela una informació d'El Confidencial, que cita fonts bancàries i segons la qual la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia acaba de rebre la comissió rogatòria sobre els comptes que tenia en les entitats andorranes AndBank i Banca Privada d'Andorra (BPA).

Segons l'esmentat article, quan l'Audiència Nacional va començar a investigar les activitats de Jordi Pujol Ferrussola, aquest va començar a retirar diners dels seus comptes andorrans, en els quals en els anys previs havia fet aportacions milionàries. L'objectiu hauria estat ocultar a la justícia els fons obtinguts a partir dels seus negocis opacs.

Finalment, el febrer de 2015, una jutgessa d'Andorra va ordenar bloquejar els comptes al Principat de Jordi Pujol Ferrussola i la seva dona, Mercè Gironès, a instàncies del jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, que quatre mesos abans va demanar informació sobre els seus comptes i el seu bloqueig.

La causa, en la qual els Pujol Gironès estan imputats per blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda, s'instrueix des de gener de 2013 i investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals per la seva intermediació en adjudicacions públiques i favors urbanístics.

Segons El Confidencial, en dos anys i mig, Jordi Pujol Ferrussola hauria tret d'Andorra fins a cinc milions d'euros. El principal destí d'aquests diners seria Panamà, concretament una "fundació panamenya d'interès privat" anomenada Copeland Foundation, un tipus d'organització empresarial que permet ocultar actius amb més opacitat que una societat instrumental pura.

Al Regne Unit, Pujol Jr hauria desviat més de 700.000 euros des d'un compte andorrà a la societat Brantridge Holdings Limited, per pagaments relacionats amb presumptes comissions que va pagar la constructora FCC.

Les mateixes fonts assenyalen que els altres dos països als quals Pujol Ferrussola va enviar diners "andorrans" van ser Mèxic i l'Argentina. Cal recordar que en la investigació del cas, la UDEF ha detectat irregularitats en la participació de Pujol Jr. en la compra del port argentí de Rosario i també en la construcció d'un hotel de luxe a la ciutat mexicana d'Acapulco.