Concentració multitudinària aquest dimarts al vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat, per donar suport a la convocatòria electoral del 27 de setembre i subscriure'n el caràcter plebiscitari. L'acte, organitzat per la plataforma Ara és l'hora -que aplega les entitats sobiranistes ANC i Òmnium- també ha servit per fer una crida a la mobilització a la manifestació prevista a l'avinguda Meridiana per la diada de l'Onze de Setembre, que compta amb 110.000 inscrits. En declaracions als mitjans, Sànchez ha assegurat que l'acte de la Diada no serà "electoral" per part de cap formació política, sinó "obert" a tothom, ha dit convidant a Catalunya Sí que es Pot a sumar-s'hi.

Unes 650 persones, segons la Guàrdia Urbana, i diversos milers, segons els organitzadors, s'han concentrat als volts de les set del vespre al bell mig de la capital catalana per remarcar el caràcter plebiscitari de les properes eleccions al Parlament i, sobretot, amb l'objectiu d'animar a la participació l'Onze de Setembre. Una Diada "transcendental" en què serà important projectar els anhels independentistes al món, tal com ha destacat el dirigent de l'ANC.

Jordi Sànchez ha explicat que la xifra de 110.000 inscrits a aquestes dates supera els registres d'anys anteriors però, tot i així, ha convidat tothom a l'acte, perquè la Meridiana "és oberta a tothom, a tots els demòcrates del país". "Estem convençuts que Lluís Rabell i altres participants en altres candidatures que creuen en el dret a decidir tindran el seu espai, la Diada és de tothom, no serà un acte electoral de cap formació política. La dignitat d'un país no justifica que una Diada s'agafi en clau plebiscitària", ha expressat.

A més, ha assegurat que l'Estat "no pot digerir" les demandes pacífiques dels catalans. "Voldrien que fóssim violents i incívics, però tenim la voluntat democràtica de conquerir les urnes", ha asseverat tot aplaudint la convocatòria del 27-S i remarcant-se el caràcter plebiscitari.

De la seva banda, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart ha demanat no deixar-se endur pel discurs de la por i s'ha mostrat confiat de la victòria de les forces del 'sí' a les urnes. L'objectiu de la independència, ha explicat, no és cap altre que deixar enrere un Estat que "el mateix dia" que impugna el decret de pobresa energètica a Catalunya atorga una indemnització multimilionària als responsables del projecte Castor.

Els manifestants han desplegat una pancarta gegant amb el missatge: '11-S Omplim la Meridiana. 27-S Guanyem la república catalana' i han fet onejar desenes d'estelades al crit d''Independència' i 'Guanyarem'. A l'acte, que ha estat conduït pel productor teatral Joan Lluís Bozzo, hi han assistit el cantant Lluís Llach, número u de la candidatura Junts pel Sí a Girona; Eduardo Reyes, del col·lectiu Súmate i número set de la llista conjunta independentista a Barcelona; així com el dirigent convergent Jordi Turull.