Arresten 27 persones d´una xarxa que documentava falses parelles de fet

Van concertar 35 parelles perquè immigrants en situació irregular poguessin sol·licitar el permís de residència de la Unió Europea

05.08.2015 | 15:15

La Policia Nacional ha desmantellat a Barcelona una trama que havia concertat 35 parelles de fet fraudulentes perquè immigrants en situació irregular poguessin sol·licitar el permís de residència de la Unió Europea després d'haver-se registrat de forma fraudulenta en el Registre de parelles estables de l'Ajuntament de la capital catalana. En l'operació s'han detingut 27 persones, entre aquestes el cap de la trama, i se n'han denunciat 21 més. Captaven persones de nacionalitat espanyola en condicions econòmiques precàries i els pagaven fins a 1.000 euros per prestar-se al frau. Per la seva banda, els interessats abonaven entre 1.000 i 4.000 euros pels documents falsificats.
La Policia va començar la investigació amb la localització d'un pis a Barcelona en el qual figurava empadronada una ciutadana espanyola resident a Sabadell, que tenia antecedents respecte a matrimonis de conveniència i parelles de fet simulades. En l'habitatge, de només 25 metres quadrats, hi havia empadronades vint persones que després de donar-se d'alta al domicili sol·licitaven de manera immediata la inscripció en el Registre municipal de parelles estables de l'Ajuntament de ?Barcelona i per fer-ho comptaven amb la connivència d'un ciutadà espanyol que es prestava al frau.
Fruit de les gestions dutes a terme amb diferents organismes es va poder comprovar com l'objectiu final de la trama era posar a la disposició de ciutadans estrangers en situació irregular documents falsos per simular empadronament i convivència, i aconseguir d'aquesta manera el Permís de Residència de familiar comunitari de la Unió Europea. Per aquests documents falsos la trama cobrava als interessats entre 1.000 i 4.000 euros.

Col·laboradors del frau
Paral·lelament, membres del grup organitzat captaven ciutadans espanyols en situacions econòmiques precàries, amb problemes de delinqüència o de drogoaddicció, perquè es prestessin al frau a canvi d'uns 1.000 euros.
En la investigació es van arribar a detectar fins a 3 pisos a Barcelona vinculats a aquest grup organitzat, en els quals hi haurien figurat 60 persones empadronades i 21 parelles fraudulentes. A més, es va poder constatar que la trama va utilitzar documentació falsificada de terceres persones per contractar la hipoteca d'un dels pisos i que un altre d'ells va resultar que no existia.

Ramificacions a Madrid
La trama tenia ramificacions a Madrid, on haurien aconseguit concertar 14 parelles fraudulentes més en 3 pisos diferents de la capital.
El benefici econòmic obtingut per aquest grup organitzat en els últims quatre anys s'estima en 100.000 euros. Hi ha 27 persones detingudes i 21 més de denunciades i a més s'han esclarit 74 fets delictius de falsedat documental i afavoriment a la immigració il·legal. Entre els arrestats es troben el cap de la trama -de nacionalitat brasilera, que dirigia totes les actuacions i realitzava les falsedats documentals- i tres més dels seus membres.
Els detinguts, als qui se'ls imputen presumptament delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i falsedat documental, van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar la llibertat amb càrrecs per tots ells a l'espera de judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


La militància avala el nom del PDECat amb el 86% dels vots

La militància avala el nom del PDECat amb el 86% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

Els associats del PDECat ratifiquen el nou nom del partit amb el 85,7% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...


Salut començarà a administrar dilluns 1.180.000 vacunes de la grip

Salut començarà a administrar dilluns 1.180.000 vacunes de la grip

Millorar l'índex de vacunació del personal sanitari torna a ser un dels objectius de la campanya...

El Govern diu que els toros no tornaran a Catalunya, «digui el que digui el TC»

El Govern diu que els toros no tornaran a Catalunya, «digui el que digui el TC»

Tots els grups, excepte PP?i C's, fan front comú contra la sentència del Constitucional que...

Enllaços recomanats: Premis cinema