Fidel Pallerols, empresari andorrà condemnat pel Cas Treball en què va desviar fons europeus destinats a cursos de formació a Unió Democràtica, tornarà a entrar a presó. El Tribunal Suprem ha confirmat una pena d'un any i mig per dos delictes de frau fiscal relacionats amb l'operativa de les seves acadèmies de formació. A més, la sentència contempla que haurà de pagar una multa de 288.389 euros més interessos.

El Suprem ha confirmat la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona que el va condemnar pel frau fiscal ideat a través de tres empreses que van importar material didàctic d'Andorra entre 1996 i 1998. Segons aquella resolució, Pallerols va idear «una forma d'aparentar uns costos superiors als reals, que en l'àmbit fiscal li van permetre rebaixar indegudament la quota que havia d'ingressar per l'impost de societats».

Pallerols va oposar-se a la resolució perquè considerava que el jutjaven per uns fets pels que ja havia estat condemnat en el procés del Cas Treball, una opinió que el Suprem no comparteix.

L'anomenat Cas Treball arrenca el 1997. Uns extreballadors de les acadèmies de l'empresari Fidel Pallerols van presentar unes denúncies al jutjat per haver utilitzat la seva identitat per constar com a alumnes en uns cursos que mai no havien fet. Més tard, es va descobrir que vuit dels 376 cursos no s'havien realitzat i que 233 presentaven diferents irregularitats.

Finalment, es va constatar que part les subvencions destinades a aquests cursos -procedents de la Unió Europea- i gestionades per la conselleria d'Ocupació, controlada per Unió Democràtica, van servir per finançar el partit.

La sentència del cas va acabar condemnant l'empresari Fidel Pallerols, l'exdirector General de Treball Lluís Gavaldà i l'exsecretari d'Organització d'Unió Vicenç Gavaldà. A més, UDC va tornar, com a responsable civil subsidiària, els 385.000 euros de subvencions del Departament de Treball desviats a través de la trama entre els anys 1994 i 1999, quan la conselleria estava controlada pel partit democratacristià.