L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha qualificat avui d'excel·lent la qualitat mitjana del 95 % de les platges catalanes, una proporció superior a la de l'estiu passat com a conseqüència d'una meteorologia favorable durant els mesos de juny i juliol, informa l'ACA.

L'ACA s'ha reunit a Barcelona amb 40 representants de 14 ajuntaments costaners amb l'objectiu d'analitzar l'evolució del pla de vigilància i control de les zones de bany, que es va iniciar el 15 de juny i finalitza el 24 de setembre.

Durant la reunió s'han abordat altres temes relacionats amb fenòmens naturals, com les agregacions de mucílags i taques de fitoplàncton que van tenir lloc en el litoral català durant la primera meitat de l'estiu.

Tota la informació està disponible en temps real a l'aplicació PlatgesCAT, que recull l'estat de 300 platges de la comunitat; com l'estat de la mar, la qualitat de l'aigua, el temps, la bandera de seguretat, la possible presència de meduses i la relació de serveis i equipament dels sorrals.