Un home de 50 anys, d'origen senegalès, ha mort aquest dimarts a Salou (Tarragonès) en saltar d'un tercer pis quan fugia dels Mossos d'Esquadra en una operació contra el 'top manta', segons han confirmat fonts policials. Els fets han passat a primera hora quan els Mossos, per manament judicial, han procedit a fer tres entrades en domicilis de Salou en el marc d'una investigació per delictes contra la propietat intel·lectual. Quan els agents han entrat en un d'aquests habitatges, una de les persones que estava dins ha volgut fugir davant la presència policial, ha saltat des del balcó d'un tercer pis i ha mort a l'acte, sense que hi hagi hagut interacció amb els agents, segons han explicat els Mossos.

Més d'un centenar de persones, amics de la víctima, estan concentrats a la plaça Sant Jordi on han passat els tràgics fets, davant la presència d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra que han fet un cordó policial. Hi ha força moments de tensió entre els amics de la víctima i la policia, i una desena de persones estan fent de mediadors amb els Mossos. A hores d'ara, la furgoneta de la funerària on hi ha el cos de l'home mort està bloquejada i encara no ha pogut marxar de la zona on han tingut lloc els fets.

Alguns amics de la víctima, també d'origen senegalès, criden consignes contra la Policia, culpant-los de la mort de l'home, i porten pancartes fetes amb caixes de cartró amb llegendes del tipus: 'Mossos han matado a un moreno por una bolsa'.

L'operatiu, dirigit per l'Àrea d'investigació criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona, s'ha iniciat abans de les sis del matí d'aquest dimarts i amb presència del secretari judicial. Els fets han passat al tercer pis del número 3 de la plaça Sant Jordi de Salou. La policia científica està treballant al balcó des d'on l'home hauria saltat i mort a l'acte.