Els Bombers han atès aquest divendres a la tarda 87 serveis relacionats amb la pluja. Entre les 16.00 h i les 19.00 h les tempestes han afectat les comarques de Girona i el nord de Barcelona. A Malgrat (Maresme), per exemple, s'han recollit 31,5 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora. Fins a les 19.30 h el telèfon d'emergències 112 ha rebut 128 trucades, la majoria entre les 17.30 h i les 18.00 h a la Selva. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, de cara a la nit i la matinada s'estén l'episodi i es veuran afectades les comarques del litoral i prelitoral central. Per demà, al matí es manté la previsió a les comarques del litoral i a la tarda l'afectació serà sobretot al nord-est.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Inuncat per les pluges intenses d'aquesta tarda. A banda dels registres de Magrat, a Vilobí d'Onyar (Selva) s'han recollit prop de 30 litres per metre quadrat en mitja hora, i a Santa Coloma de Farners 28'8.

Pel que fa als 87 serveis dels Bombers, a la Regió d'Emergències de Girona n'hi ha hagut 54, a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord 31 i a la de Lleida 2. Només a Breda (Selva) hi ha hagut 23 serveis i a Blanes (Selva), 13 més. La majoria de serveis han estat inundacions de baixos i soterranis i alguns cotxes embarrancats per l'aigua.

El Servei Català de trànsit ha informat de dues incidències per la pluja. Ha calgut tallar la N-II a Santa Susanna (Maresme) per aigua acumulada a la calçada, i ha calgut fer pas alternatiu a la BV-5114 a Fogars de Montclús (Vallès Oriental) per esllavissades.