Dos companys de pis del manter de Salou Mor Sylla, que va morir dimarts de la setmana passada en caure pel balcó de casa seva quan fugia d'una batuda policial, van assegurar davant del jutge que no van veure els Mossos d'Esquadra tocar la víctima. Davant del jutge degà de Tarragona, que ha assumit la investigació per la mort del manter, de 50 anys i origen senegalès, van comparèixer ahir com a testimonis dos companys de pis de Mor Sylla més, després que dilluns testifiquessin els altres tres.

Igual que va passar dilluns, els dos companys de pis de la víctima van assegurar davant del jutge que no van veure bé el que va passar al balcó i que en cap moment van detectar que els agents toquessin el manter mort.

Mor Sylla, que havia de ser detingut en el marc d'una batuda contra una xarxa que suposadament importava productes falsificats per vendre'ls en el top manta, vivia al seu pis de la plaça Sant Jordi de Salou amb altres cinc compatriotes, que van ser arrestats en l'operació.

Els Mossos d'Esquadra van deixar en llibertat els cinc companys de pis de Mor Sylla -així com set detinguts més en la batuda- poques hores després del seu arrest, en un intent d'apaivagar els incidents que havien protagonitzat a Salou diversos compatriotes del difunt, que no es creien la versió policial que no hi va haver cap contacte entre el manter i els agents.

Entre dilluns i ahir, els cinc companys de pis van comparèixer davant del jutge i van mantenir un relat homogeni, en el sentit que no van veure els Mossos d'Esquadra tocar el manter, en la línia del que ha defensat des del primer moment la conselleria d'Interior.

El jutge té previst prendre declaració en els propers dies a tres testimonis protegits, ciutadans aliens a la trama de suposats manters, que també acrediten que els Mossos d'Esquadra no van tocar Mor Sylla. Quan hagi pres declaració a aquests tres testimonis, possiblement aquesta mateixa setmana, el magistrat haurà de decidir si cita els agents que van irrompre a l'habitatge de la víctima dimarts passat.

Per altra banda, un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda a la Puerta de Sol de Madrid per demanar justícia per la mort del manter a Salou. Els manifestants van insistir a demanar explicacions a les autoritats sobre les circumstàncies de la mort deS ylla en la intervenció policial. La protesta va ser convocada per diferents col·lectius i associacions que avalen la lluita contra el racisme, com l'Associació Cultural de Defensa dels Valors Africans.