La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va avançar que anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre i considera que la presència del president de la Generalitat és una qüestió «que ell ha de valorar», però creu que té molta «coherència el paper institucional de Mas les últimes diades, volent ser el «president de tothom, dels que aniran a la Meridiana i dels que no».

Per Munté, el president Mas sempre ha volgut mantenir un paper institucional i aquest plantejament, «coherent des de fa anys», creu que l'empara per decidir una cosa o una altra. «L'esperit de ser el president de tothom té molta coherència», ha reblat. Així mateix, va defensar que, malgrat la coincidència amb el període electoral, l'acte a la Meridiana no és electoral, «ni d'un partit ni d'un govern», sinó que està organitzat per les entitats civils. «Això no li treu cap força», va assegurar, recordant que es tracta d'una diada reivindicativa.

Per la seva part, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va confirmar que ell participarà en la Via Lliure de l'Onze de Setembre, igual que ha fet en les anteriors manifestacions, i va remarcar que el president de la Generalitat «farà el que cregui convenient atenent el seu paper institucional». «El president cada any ha fet una reflexió jo diria que molt sòlida sobre el seu paper institucional, i en funció d'això cada any ha pres una decisió», va apuntar a la Universitat Catalana d'Estiu.

Pel que fa al seu futur, va advertir que els governs els composen els presidents, i serà decisió el president, si és que és Mas, si ell torna a ser conseller. Va remarcar que ell és conscient que el seu contracte s'acaba amb la legislatura però està a disposició de Mas a partir del 28. «Jo he dit sempre que estic disposat a fer la feina que convingui per al país», va assegurar el conseller Mascarell.