Rajoy: «No acceptaré reformar la Constitució si es posa en dubte la unitat d'Espanya»

El president del Govern assegura que «el que serem ho decidirem tots els ciutadans»

20.08.2015 | 07:24

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va obrir-se ahir a parlar d'una reforma constitucional durant la legislatura que ve, però va rebutjar debatre sobre la unitat d'Espanya i la sobirania nacional. Rajoy va llançar aquest nou avís als independentistes des d'Ourense, on va anar per visitar les obres del TAV.
El popular va opinar que ara no és el moment d'abordar una reforma constitucional, i va situar unes hipotètiques negociacions en la pròxima legislatura.
Ara bé, el PP mai acceptarà «que es posi en dubte la unitat d'Espanya», va assegurar el líder conservador, que ja va anunciar que seria de nou el candidat del PP a la reelecció.«Mentre jo sigui president, no parlaré de cap manera de la liquidació de la sobirania nacional. Crec que el que sigui Espanya ho decideixen tots els ciutadans i no una part», va afegir. Rajoy va dir que la reforma constitucional és un tema «complex i delicat» i cal tenir clar què es vol garantir un consens suficient i fer-ho en el moment adequat. «I és evident que ara que estem a la part final de la legislatura no és el moment», va opinar. A més a més, va voler remarcar que tampoc hi ha cap possibilitat d'acord, perquè des de Catalunya i, concretament, des de la Generalitat, va dir que «s'està plantejant la liquidació d'un principi bàsic de la Constitució: la unitat d'Espanya i la sobirania nacional».

Debat impossible
En aquest sentit, tot i que es va ?obrir a parlar de la reforma constitucional durant la legislatura vinent, ja va garantir que mentre ell sigui president del Govern, no debatrà amb ningú sobre la unitat d'Espanya i la sobirania nacional. «Hi ha coses que el meu partit no acceptarà mai», va reblar Rajoy, que també va assegurar que els populars no es mouran dels principis constitucionals de «sobirania nacional, igualtat de tots els espanyols i solidaritat entre els ciutadans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema