ERC, CiU i la CUP van registrar ahir de manera conjunta la sol·licitud d'un ple extraordinari per decidir si Barcelona s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència. Com que superen els 11 regidors que marca el reglament, l'alcaldessa Ada Colau es veurà obligada a convocar aquest Ple en un termini de 15 dies. El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, va celebrar l'acord amb CiU i la CUP i va lamentar no haver pogut sumar també a Barcelona En Comú. En tot cas, els regidors del govern municipal seran fonamentals en la votació, ja que els promotors sumen 18 dels 21 vots necessaris per arribar a la majoria absoluta -si s'inclou a la regidora d'Unió, Sònia Recasens.

El líder dels republicans barcelonins va calcular que el ple es podria celebrar abans de l'Onze de Setembre -els quinze dies per convocar-lo acabarien el dia 10-, tot i que l'opció més plausible és que es faci entre l'Onze de Setembre i el 27-S. «Es votarà per primer cop l'adhesió a l'AMI», va destacar Bosch, que va qualificat aquest 20 d'agost «d'un gran dia».

Els cinc regidors d'ERC i els tres de la CUP es posicionaran a favor de l'adhesió a l'AMI i Bosch va confiar que també ho facin els 10 de CiU. De 9 d'ells no en té cap dubte, i espera que la regidora d'Unió, Sònia Recasens, també voti afirmativament. Bosch encara manté l'esperança que el grup de govern voti a favor de l'adhesió a l'AMI o que, almenys, doni llibertat de vot als seus regidors.