La Trisindical dels Mossos d'Esquadra va reclamar al director de la policia catalana, Albert Batlle, que doni als agents instruccions sobre com actuar davant els venedors il·legals i el van advertir que seguiran denunciant els comandaments que posin en perill la integritat dels agents.

En un escrit la Trisindical, que agrupa SPC, SME i CAT, va advertir a Batlle que seguiran denunciant i demanant responsabilitats a tots els comandaments que posin «manifestament en perill» la integritat física dels agents i dels ciutadans, com creuen que va passar a Salou, on afirmen que se'ls va prohibir detenir els esvalotadors en els incidents després de la mort d'un manter.

El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va respondre ahir a una primera carta de la Trisindical, en què precisament li van demanar que obrís una investigació interna sobre les ordres de no detenir a esvalotadors després de la mort d'un manter a Salou, assegurant que la «responsabilitat» dels comandaments i agents va evitar «probablement» incidents d'«extrema gravetat» i que hi hagués «mals majors».

Declaració de testimonis

Els tres testimonis protegits en el cas de la mort del manter de Salou va reafirmar ahir davant del jutge que la víctima, Mor Sylla, va caure sol del balcó, sense que prèviament el toquessin els Mosso. Segons fonts judicials, davant del jutge degà de Tarragona, que investiga la mort del manter, de 50 anys i origen senegalès, van comparèixer els tres testimonis protegits en la causa: dos d'ells estaven en una cafeteria de la plaça quan la víctima es va precipitar des del balcó i l'altre es trobava en un pis pròxim.