Un mosso fora de servei i el seu germà van salvar la vida de cinc nens i un home que havien quedat atrapats en un cotxe que estava sent arrossegat pel corrent d'una riera de Cunit, al Baix Penedès.

Segons van informar els Mossos d'Esquadra, els fets van ocórrer dissabte passat, 15 d'agost, quan un vehicle amb un home i cinc nens va intentar travessar el torrent i va ser arrossegat pel corrent.

Un agent fora de servei dels Mossos d'Esquadra, adscrit a l'àrea de Barcelona, i el seu germà van alliberar cinc nens i un home d'un vehicle que era arrossegat per una riera a Cunit. Els fets van ocórrer cap a les nou del vespre de dissabte passat, quan va començar una tempesta molt intensa de manera que la riera que separa les localitats de Cunit i Cubelles es va omplir d'aigua. Minuts més tard, un automòbil va intentar travessar-la, però l'aigua el va cobrir gairebé completament i el corrent se'l va emportar cap al mar.

El mosso i el seu germà van observar l'escena des del balcó d'un apartament i van baixar corrents. El cotxe es va quedar parat uns metres abans del lloc on desemboca la riera i l'agent i el seu familiar van aprofitar per acostar-se al turisme i tranquil·litzar els ocupants.

A l'interior del vehicle hi havia el conductor i cinc nens d'edats compreses entre 2 i 10 anys.

Com que totes les portes de l'automòbil estaven bloquejades pel fort corrent d'aigua, els dos homes van decidir treure els nens per la finestra posterior, que estava oberta.

L'agent i el seu germà van baixar a la riera i es van subjectar amb una mà a una vorera que sobresortia de l'aigua, mentre amb l'altra alliberaven dos dels cinc nens, d'entre 2 i 10 anys d'edat.

A l'hora d'evacuar el tercer nen, el cotxe s'havia desplaçat i els dos homes no arribaven agafant-se a la vorera amb una mà.

En veure que l'aigua continuava entrant al turisme, el nen va sortir per la finestra i va saltar amb l'objectiu d'agafar la mà de l'agent o del seu germà, però no ho va aconseguir i es va enfonsar dins el torrent.

Els dos germans van buscar el nen a l'aigua i segons més tard el van localitzar, el van agafar d'un braç i el van arrossegar fins a la vorera.

A la part posterior del vehicle encara quedava una nena que subjectava un nen d'uns dos anys d'edat i, com que els dos homes no hi arribaven, el germà del mosso va pujar al sostre de l'automòbil, va treure els dos nens i els va lliurar a l'agent que era a la vorera.

Una vegada tots els nens van estar assegurats, el policia va indicar al conductor que sortís del cotxe per la porta de davant, amb la qual cosa els sis ocupants del turisme van ser alliberats sans i estalvis.

El nerviosisme dels nens

L'agent va assegurar ahir que, encara que quan van arribar al lloc estaven tranquils, es van encomanar del nerviosisme dels nens: «no havia vist mai tant de pànic a la cara d'un nen», va recordar.

No obstant això, van aconse?guir tranquil·litzar-se i van intentar calmar els ocupants del vehicle: «no volíem que cadascú anés pel seu costat i sortissin tots a la vegada, perquè llavors no podríem treure tothom».

Segons l'agent, si els nens haguessin saltat del vehicle sense esperar que ells els salvessin un a un, es podia haver patit una «tragèdia», ja que el fort corrent de l'aigua els hauria arrossegat al mar, ja que la riera desembocava a una platja.