L'associació de senegalesos de Salou va demanar ahir perdó pels aldarulls que van seguir en aquesta ciutat la mort d'un manter durant una operació policial contra el "top manta" i van expressar el seu desig que es recuperi el clima de convivència anterior a aquests fets. D'altra banda i sense voler entrar a fer valoracions sobre el procés judicial en marxa, el germà de la víctima, Ibrahima Sylla, va apuntar que dimarts es repatriarà al Senegal el cos de la víctima.

Un representant d'aquesta associació, Khadim Kane, va condemnar en roda de premsa els altercats i es va mostrar especialment entristit pels efectes nega?tius que els disturbis han tingut per als comerciants de la ciutat.

"Lamentem els desagradables incidents que van perjudicar la imatge de Salou, a la qual ens sentim molt units, i que van provocar danys urbans i en propietats de particulars", va insistir durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació. L'associació de senegalesos, que configura la comunitat d'estrangers més nombrosa de Salou, va subratllar que "acatarà el que decideixi la justícia i la legalitat vigent", en relació amb el cas i amb els posteriors aldarulls del passat 11 d'agost. Els senegalesos asseguren que la convivència ha prevalgut durant anys en la relació entre aquest col·lectiu i els veïns de Salou i confien que es recuperi aquest clima, que ha qualificat de "modèlic", a partir d'ara.

Ibrahima, a més, va avançar que el cos del seu germà es retornaria al seu país d'origen gràcies als diners recaptats, principalment, per la seva família -que viu repartida en diversos països com els Estats Units- i el col·lectiu senegalès.

L'Ajuntament de Salou va valorar en 9.000 euros els danys provocats pels aldarulls que van seguir a la mort del manter Mor Sylla, que, segons sembla, es va precipitar des d'un tercer pis intentant fugir d'una batuda dels Mossos d'Esquadra contra el "top manta".

Els representants d'aquest col·lectiu no van entrar a valorar el procés que instrueix el jutjat número 4 de Tarragona. De fet, el jutge que investiga la mort d'aquest ciutadà senegalès acudirà demà dilluns a l'habitatge on van ocórrer els fets per realitzar una inspecció ocular del balcó pel qual va caure la víctima, en el marc de la investigació que s'esta realitzant per aclarir el tràgic succés.

Al llarg d'aquesta setmana, a més, han declarat també davant del jutge com a testimonis els cinc companys de pis del manter mort, que han coincidit en què des del lloc en què es trobaven no van poder veure les circumstàncies en què va morir Mor Sylla.

Diversos testimonis que van veure els fets des del carrer van declarar també aquesta setmana al jutge que instrueix el cas que no hi va haver contacte físic entre els Mossos i el manter mort.

Una nova detenció divendres

Divendres mateix, els Mossos van detenir un nou venedor també d'origen senegalès per un presumpte delicte contra la propietat industrial. Segons fonts policials, el detingut estava a la via pública i durant el registre de les seves pertinences se li van trobar fardells amb roba i diversos productes falsificats preparats per ser venuts.

La detenció es va produir en el marc de la investigació oberta pels efectius policial per identificar els que van participar en els aldarulls del passat dia 11 però, segons van dir, el detingut no hi va tenir cap relació.