El cap de llista de Junts pel Sí per Girona, el cantant Lluís Llach, no considera Catalunya Sí que es Pot "adversaris". De fet, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que els voldria d'"aliats". Ara bé, Llach ha admès que ara per ara és "difícil" i que per això espera que a partir del 28-S es puguin trobar i "donar la mà". En aquest sentit ha lamentat que centrin el seu programa a carregar contra Artur Mas. En qualsevol cas, sigui quin sigui el resultat de les eleccions, Llach ha augurat que no en quedarà ressentida la cohesió social perquè és l'estat espanyol qui "convida contínuament a la confrontació". Llach ha apuntat que Junts pel Sí presentarà "aviat" el seu programa electoral.

El cap de llista de Junts pel Sí a Girona ha criticat que alguns partits, com Catalunya Sí que es Pot, carreguin contra el president de la Generalitat, Artur Mas. "Pobrets, si només van contra Mas", ha exclamat. Ha lamentat que es parli d'odi, i en aquest sentit ha afegit que no els consideren adversaris sinó que els voldrien d'aliats. També ha admès que ara per ara, però, és "difícil" tot i que espera que a partir de l'endemà de les eleccions puguin trobar-se, donar-se la mà i fer feina junts.

Mentrestant, Llach ha garantit que la seva formació treballarà durant un any i mig per tenir les eines d'estat i perquè es puguin aplicar polítiques diferents. "Treballem per vosaltres perquè pugueu fer el que ara no podreu fer per molt que us hi poseu", ha etzibat als partidaris del no. També les vol per poder-se defensar a Europa, ja que l'estat espanyol no representa els interessos catalans, ha dit.

Llach ha reiterat que iniciaran el procés amb un mandat electoral de vots i diputats. "Si hi ha majoria d'escons, inciem el procés", ha dit. "Seria fantàstic", guanyar també per vots, perquè l'impacte internacional seria fort i perquè a l'estat s'haurien de "tancar boques". "Som com una goma de mínims a màxims", ha argumentat.

Sigui quin sigui però el resultat electoral del 27-S, Llach no creu que es posi en perill la cohesió social a Catalunya. "Ho acceptarem com fins ara" perquè tenen una "obsessió per la inclusió". A més, ha acusat l'estat espanyol de ser qui "aboca sempre i convida contínuament a la confrontació". "Fer-nos culpable dels mals i vicis que té aquesta pràctica ho trobo absurd", ha reblat. En aquest mateix sentit, ha parlat ja de "guerra bruta".

El paper de la CUP

D'altra banda, ha assegurat tenir estima per a la CUP. Considera que es trobaran en el camí per la independència encara que no vulguin investir Mas president. "Són inequívocament" independentistes. I caldrà "negociar" amb ells i d'altres forces si Junts pel Sí no obté majoria absoluta.

Finalment, Llach ha expressat "vergonya" pel paper de la Unió Europa els darrers mesos i ho ha reduït a un mercat comú en parlar de "mediocritat"