El president de l'equip rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Joandomènec Ros, va lamentar ahir que el debat preelectoral organitzat dissabte per la UCE no comptés amb la presència dels caps de llista d'UDC, Ramon Espadaler, i de Junts pel Sí, Raül Romeva. "És una llàstima i sap una mica de greu perquè Prada és territori neutral i tothom que té alguna cosa a dir hi és benvingut", va apuntar. De fet, Ros va recordar que, per exemple, Romeva "ha estat voltant per Catalunya aquests dies" i una "escapada a Prada hauria estat molt benvinguda".

Més enllà del debat, Ros va assenyalar que Artur Mas, que com a conseller visitava Prada, no ho ha fet ni un cop com a president de la Generalitat. Malgrat deixar clar que la UCE té com a prioritat configurar un programa acadèmic atractiu, Joandomènec Ros va lamentar que en un període com és la tercera setmana d'agost amb poca actualitat informativa, la universitat és un "bon altaveu" per a tothom que "té alguna cosa a dir". És per això que va assegurar que "li sap greu" que al debat celebrat dissabte no hi assistissin "les primeres espases, sinó segones i fins i tot terceres" en referència a l'abscència de Romeva i Espadaler.

Balanç satisfactori

El president de l'equip rector de la UCE va destacar que l'edició d'enguany ha estat un "èxit" tot i la disminució de cursos i professors. En aquest sentit, Ros va explicar que la reducció "ha estat volguda" per "racionalitzar l'oferta" i que l'aposta ha estat encertada perquè, tot i que s'han fet 100 cursos més que l'any passat, l'assistència d'alumnes ha pujat sensiblement passant dels 675 alumnes de l'any passat als 681 d'enguany.

Com en anteriors edicions, del total d'alumnes matriculats, el 50,8% tenen més de 55 anys i els joves de fins a 25 anys només representen el 21,7%. Sobre aquesta qüestió, Ros va explicar que la UCE "té molts fidels" i que la poca presència de joves es deu al fet que des de fa dos anys, i seguint les directrius europees, els cursos de la UCE no es poden bescanviar per crèdits.

En aquest sentit, el rector va lamentar i es va mostrar "preocupat" pel fet que un gran nombre de les beques que els ajuntaments ofereixen a joves per assistir a la UCE queden desertes.

Per altra banda, el rector es va mostrar satisfet per l'increment d'estudiants valencians.