El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha tramitat 43 candidatures provisionals que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 27 de setembre. Les candidatures s'han publicat aquest dimecres publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per circumscripcions, a Barcelona s'han presentat 10 candidatures; a Girona, 12; a Lleida, 11; i a Tarragona, 10. El nombre total de candidatures presentades a aquests comicis és inferior al de les presentades en les eleccions al Parlament del 2012, concretament 36 candidatures menys que en els comicis anteriors, en què se'n van presentar 79.

A Barcelona s'ha passat de 24 a 10 candidatures; a Tarragona de 19 a 10; a Girona, s'han reduït de 18 a 12; i a Lleida, de 18 a 11.

Durant dos dies, el 29 i el 30 d'agost, les formacions polítiques tindran temps per corregir les irregularitats apreciades per les Juntes Electorals Provincials (JEP). Després d'aquest període, el pròxim 31 de setembre, les JEP proclamaran oficialment les candidatures definitives que seran publicades al DOGC l'1 de setembre.

A Girona s'hi presenten la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Catalunya Sí que es Pot (CatSíqueesPot), Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's), Escons en Blanc (EB), Guanyem Catalunya (GANEMOS), Junts pel Sí (JxSí), Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP), Pirates de Catalunya - Per decidir-ho tot (PIRATA.CAT/XDT), Recortes Cero - Els Verds (RECORTESCERO - ELS VERDS) i Unió Democràtica de Catalunya (unió.cat).

Les deu candidatures que es presenten a la circumscripció de Barcelona són la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Catalunya Sí que es pot (CatSíqueesPot), Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's), Guanyem Catalunya - Ganemos (GANEMOS), Junts pel Sí (JxSí), Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP), Recortes Cero - Els Verds (RECORTESCERO - ELS VERDS) i Unió Democràtica de Catalunya (unió.cat).

Les candidatures de Lleida són la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Catalunya Sí que es Pot (CatSíqueesPot), Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's), Guanyem Catalunya (GANEMOS), Junts pel Sí (JxSí), Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP), Pirates de Catalunya - Per decidir-ho tot (PIRATA.CAT/XDT), Recortes Cero - Els Verds (RECORTESCERO - ELS VERDS) i Unió Democràtica de Catalunya (unió.cat).

I, finalment, les candidatures de la circumscripció de Lleida que concorreran a l27-S són la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Catalunya Sí que es Pot (CatSíqueesPot), Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C's), Guanyem Catalunya (GANEMOS), Junts pel Sí (JxSí), Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP), Recortes Cero - Els Verds (RECORTESCERO - ELS VERDS) i Unió Democràtica de Catalunya (unió.cat).