El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha titllat de "lamentable" que el president, Artur Mas, obviés ahir el cas Torredembarra durant el seu discurs a l'acte de Junts pel Sí, de manera que li ha demanat que "doni la cara" i ha equiparat el volum de casos de corrupció que esquitxa a CDC amb el del PP.

"Hauria de reconèixer que en última instància el seu partit, igual que el Partit Popular, està vinculat a casos de corrupció", ha apuntat en declaracions als mitjans davant el Palau de la Música, escenari d'una de les trames de corrupció més famoses dels últims anys, que va esquitxar a CiU.

Iglesias ha assegurat que els registres d'ahir demostren que "estan caient tots els nius", en al·lusió a les declaracions de Jordi Pujol, que va avisar que "quan es tallen les branques d'un arbre acaben caient tots els nius".

"El problema a Catalunya i Espanya és que hem estat governats per corruptes que han lliurat les institucions als seus amics de les constructores", ha resolt.

En aquest sentit, ha emplaçat a "netejar les institucions de corruptes, tinguin el carnet de CDC o del PP" i ha retret a Mas que "s'amagui" com a número quatre en una candidatura conjunta, ja que considera que d'aquesta manera busca camuflar la seva voluntat continuista.

Així, ha assegurat que el vot a Catalunya Sí que es pot "val doble" perquè una victòria en la comunitat impulsaria el "canvi" en el conjunt de l'Estat.