La confluència d'esquerres Catalunya Sí que és Pot proposa un nou «impost per a rics», la creació d'una hisenda pròpia que recapti tots els impostos dels catalans «amb plena capacitat normativa» i l'estructuració d'una banca pública «comercial i d'inversió» per impulsar a les pimes.

Aquests són algunes de les cent mesures del programa electoral que ha presentat la candidatura pel 27S, que conjumina a ICV, EUiA, Podem i Equo. «Aquest programa és una crida a la Catalunya social perquè es comenci a reconèixer a si mateixa i la seva capacitat per liderar el canvi», va sostenir en roda de premsa el candidat, Lluís Rabell.

Encara en el pla econòmic, destaquen altres iniciatives com el tancament de les centrals nuclears, la renúncia al projecte de Barcelona World i la defensa d'una reducció «progressiva» de la jornada laboral fins a les 35 hores setmanals.

Així mateix, Rabell va reclamar un «impost per als rics», que no va concretar ni en la seva formulació ni en nivell de renda, i que hauria de compensar les baixes o eliminacions d'impostos com el de patrimoni o successions.

En el marc d'aquest «rescat social» el programa també inclou l'engegada de la Renda Garantida de Ciutadania, una proposta que va arribar al Parlament en la passada legislatura però que no s'ha arribat a debatre.

Així mateix, Catalunya Sí que és Pot advoca per revisar tots els convenis del CatSalut amb entitats privades, així com per revertir el procés de «fragmentació i desmantellament» de l'Institut Català de la Salut (ICS).

En el camp de l'educació, es proposa un model de taxes que adapti el cost de la matrícula a la renda i el blindatge del català com a llengua vehicular a l'escola, i contempla incomplir les lleis que vagin en contra d'aquesta màxima.

L'aprovació d'un decret de lloguer forçós per a pisos buits, una prestació universal per fill a càrrec fins als 17 anys per a les persones més vulnerables i l'accés universal als serveis socials per als immigrants són uns altres dels pilars del programa. Catalunya Sí que és Pot tampoc s'oblida de l'eix sobiranista, on aposta per un referendum acordat amb l'Estat per preguntar als ciutadans catalans sobre el futur polític de la regió.

Rabell va subratllar que volen «empoderar» als catalans per «decidir-ho tot», i va avisar que no es poden deslligar les reivindicacions nacionals de les socials. «Una Catalunya maltractada per polítiques antisocials difícilment podria lluitar per llibertats democràtiques», va afirmar l'activista, que va censurar que «altres candidatures» -en al·lusió a Junts pel Sí- es prometin «governs tecnòcrates i misteriosos».

També va implicar contra l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, a qui va acusar d'amagar les sigles del seu partit, CDC, «perquè si es presenta a la vista de tots sap que va a perdre». En aquest sentit, va recalcar que la lluita contra la corrupció és un altre dels cavalls de batalla de la seva candidatura, amb mesures com que les empreses participades per persones condemnades per corrupció no podran contractar amb l'Administració.

El programa de la confluència d'esquerres també inclou propostes en altres àmbits com la prohibició de festes amb animals com els «correbous» o l'aprovació d'una llei que reguli els «drets i deures» dels mitjans de comunicació, així com els drets laborals dels periodistes.