El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar a CDC que demostri "amb fets" i facilitant la informació que li reclama la Justícia el seu compromís amb la lluita contra la corrupció. En una entrevista concedida a RAC1, Junqueras va respondre així en ser preguntat si no l'incomoda compartir la candidatura independentista de Junts pel Sí amb partits, com CDC, que estan sent objecte d'una investigació judicial per presumpta corrupció.

El líder d'ERC es va mostrar convençut, no obstant això, que "la immensa majoria" de les persones congregades divendres a l'acte central de Junts pel Sí a l'Arc de Triomf de Barcelona tenen "la consciència molt tranquil·la" i "es conjuren" de manera clara contra la corrupció política, perquè aquesta els produeix "fàstic de veritat".

El líder d'ERC i número 5 de Junts pel Sí va destacar el "compromís inqüestionable" d'Esquerra Republicana de Catalunya amb la lluita contra la corrupció i va demanar a les altres formacions que han confluït en la candidatura independentista que demostrin aquest compromís "amb fets" i siguin "transparents".

"És clar que hi ha corruptors, corruptes que es corrompen i qui només està interessat en la lluita contra la corrupció en determinats moments, i nosaltres no som ni corruptors, ni corruptes, ni persones interessades només a lluitar contra la corrupció en alguns moments", va assegurar.

Junqueras va considerar que hi ha persones que volen treure "rèdit polític" de la corrupció i que són, precisament, "els primers que tenen membres acusats i condemnats" per casos de corrupció. "Els que més lliçons donen són els que menys les haurien de donar", va assenyalar.

Malgrat defensar la feina i la integritat de "la immensa majoria dels jutges", el candidat de Junts pel Sí va destacar que en el sistema judicial espanyol hi ha "distorsions" que "preocupen", com pot ser que la Fiscalia "estigui absolutament centralitzada i sota les ordres directes del Govern espanyol".

Insta Mas a manifestar-se

El líder ERC considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria de ser present a la manifestació de la Meridiana del proper 11 de setembre convocada per les entitats socials a favor de la independència. "Quants més hi anem, millor", va dir.

Pel que fa a les possibles trobades amb Mas en actes de Junts pel Sí, com la de divendres a la tarda, Junqueras va assegurar que tornaran a coincidir "segur", tot i que la seva agenda "és molt complexa".

El líder d'ERC va defensar la candidatura de Junts pel Sí tot afirmant que "no renunciarem a les diferències". "Si fóssim els mateixos, no tindria mèrit que estiguéssim junts", va afegir. En aquest sentit, Junqueras va apuntar que les posicions d'ERC no canviaran tot i presentar-se als comicis amb CDC. "Seguim sent contraris" a la rebaixa dels impostos del joc, va exemplificar el líder republicà, afegint que "quan tinguem majoria per canviar-ho, ho farem".