El candidat de Catalunya Sí que es pot a la Generalitat, Lluís Rabell, va dir ahir que en cas de guanyar els comicis del 27-S, en el seu govern les constructores pagarien impostos, però no comissions a l'executiu, en al·lusió a l'operació policial contra la fundació de CDC per aquest fet. En un acte al parc de la Sedeta de Barcelona, on va presentar els candidats de Catalunya Sí que es pot al 27-S, Rabell els va definir com "companys que encarnen l'ADN i l'objectiu" d'aquesta plataforma, "un referent i una expressió de la Catalunya social" i que vol ser "un govern de canvi".

Després d'anunciar que faran "polítiques de rescat social" per donar resposta a milers de ciutadans que pateixen la crisi com a conseqüència de les decisions de Brussel·les, però també de CDC, i d'exposar la seva intenció de regenerar l'economia i de dur a terme polítiques mediambientals sostenibles, Rabell s'ha compromès a "lluitar contra la corrupció".

"En el nostre govern, les constructores pagaran els impostos que els toquin, però no pagaran comissions al govern", va recalcar el candidat, que es va referir al silenci del president Mas des que va tenir lloc, divendres passat, l'operació de la Guàrdia Civil a la seu de la fundació de CDC, Catdem, i en quatre ajuntaments catalans.

"Quan es tracta d'assumir responsabilitats, per a alguns no toca mai", va dir parafrasejant la frase famosa de Jordi Pujol, i va afegir que no ens empassarem una altra vegada "la broma de Banca Catalana, de treure la bandera per amagar responsabilitats i la corrupció". I, malgrat que en temes de corrupció "el PP va davant", a CDC "els morts se li comencen a acumular a l'armari", segons Rabell, convençut que Mas haurà de donar explicacions dimecres que ve a la diputació permanent del Parlament perquè "segur que algú li preguntarà" per això.

Porta tancada a JxSí

Rabell va tancar la porta a la proposta del cap de llista de Junts Pel Sí, Raül Romeva, de fer un govern de concentració després de les eleccions. Rabell va dir que mai governarà ni farà coalicions amb "partits polítics com Convergència, que estan vinculats a aquesta mala pràctica política que ha fet de les administracions públiques una manera de finançar-se".

El líder de la coalició d'esquerres va assegurar que "no avançarem més drets nacionals per Catalunya de les mans de corruptes". "Cal fer net", va reclamar.

Per al cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, si CDC anés a les eleccions "amb el rostre descobert", perdria els comicis. "En el nostre programa de govern no hi cap la corrupció", va defensar el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot. Rabell ha recordat que la formació ha presentat unes "mesures clares" contra la corrupció, com la prohibició que aquelles empreses relacionades amb la corrupció no tinguin accés a la contractació pública.

Dubtes sobre l'11-S

Pel que fa a la manifestació de l'11-S, Lluís Rabell, va assegurar que decidirà "en els dies vinents" si assiteix a la manifestació de la Diada i va apuntar que ho han de "discutir amb l'Assemblea".

De totes maneres, el líder de Catalunya Sí que Es Pot va titllar de "preocupant" el caire que està agafant "la preparació de la Diada". "Caldrà veure quina proposta ens fa l'ANC però la manifestació ja sembla convocada sota l'inici d'una campanya electoral", va criticar Rabell.

"Artur Mas va convocar les eleccions fent que l'11-S fos l'inici de la campanya electoral", va criticar Rabell, que considera que el president de la Generalitat va intentar transformar "una jornada que va ser una conquesta popular de les classes treballadores d'aquest país en l'inici d'una campanya propagandística per una determinada candidatura".

"La manifestació de l'11-S ja apareix convocada sota la campanya electoral i caldrà veure quin paper hi tenen els partits", va dir Rabell abans d'avançar si assistirà als actes de la Diada d'enguany o no hi assistirà.