El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir que, si el seu partit governa a Catalunya, farà una auditoria dels comptes públics de la Generalitat, per "estirar la manta i netejar" la institució. Segons Rivera, el PP i el PSOE "han pactat amb els Pujol i amb Esquerra Republicana de Catalunya i els han fet la vista grossa de tota la corrupció que hi ha hagut en 30 anys".

"A nosaltres no ens diran que no fem una auditoria quan arribem, que no estirem d'aquest fil, que no mirem aquell tres per cent, perquè nosaltres som l'únic partit d'Espanya que pot netejar les institucions sense que ningú ens aixequi el telèfon per dir que no ho fem", va afegir Rivera.

La candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Inés Arrimadas, va reblar que "farem una auditoria per veure qui ha robat, perquè el debat identitari no ens pot distreure del que realment importa", va afegir Arrimadas, qui va assegurar que s'han malgastat "diners, temps i oportunitats per tapar les retallades i la nefasta gestió". La candidata de C's va instar a fer una política pensada per a les persones en lloc de discutir sobre les banderes.