El cap del Govern, Mariano Rajoy, va retreure al president de la Generalitat, Artur Mas, que no assumeixi «mai cap responsabilitat» i que «doni tota la culpa als de fora» quan es produeixen operacions policials contra CDC que el president català atribueix a un «muntatge».

Rajoy va recordar al president de Catalunya que «mai a la vida», i sobretot quan tens una responsabilitat en política important, «cal estar a les verdes i a les madures». «Quan tens un problema l'expliques, l'expliques i dónes la cara», va subratllar.

El president, crític amb l'actitud de Mas respecte als registres de CDC i les acusacions de «muntatge» de l'Estat, va afirmar: «Ja està bé de no assumir mai cap responsabilitat i de donar tota la culpa del que passa als de fora».

Dos ministres més van criticar Mas: el de Justícia, Rafael Catalá, va reptar Mas a denunciar el Govern si considera que existeixen proves de filtracions als mitjans dels registres judicials a la seu convergent, i el de Defensa, Pedro Morenés, va recalcar que «la unitat d'Espanya no és ni negociable ni discutible».

També va insistir el líder socialista Miquel?Iceta en «la negativa permanent» d'Artur Mas a «assumir responsabilitats no ajuda a esvair els dubtes» sobre el finançament de CDC i de la seva fundació».

Per la se va part, la candidata de Ciutadans a les eleccions del 27-S, Inés Arrimadas, va criticar que el president de la Generalitat fes de «pseudocandidat» en la seva compareixença d'ahir al Parlament, i li va retreure que no expliqués «res» del que ha succeït a Convergencia.