La Sindicatura estima que el Govern va assumir 795 milions de l'ATLL

04.09.2015 | 00:00

La Sindicatura de Comptes de Catalunya estima en un informe que la Generalitat va assumir 795 milions d'euros de deute de l'empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) abans de la seva privatització.
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va reconèixer al març del 2013 que la Generalitat es va fer càrrec del deute d'ATLL, que ascendia a 850 milions.
La Sindicatura ha donat a conèixer avui un informe relatiu als anys 2010 i 2011 d'Aigües Ter Llobregat, exercicis que són anteriors a la seva privatització, que també inclou un apartat relatiu a l'assumpció de drets i obligacions per part de la Generalitat respecte a la dissolució de l'empresa pública i la seva privatització el 2012.
La Generalitat va adjudicar ATLL a Acciona, davant una altra oferta feta per Agbar, el que va provocar una sèrie de disputes judicials i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declarés nul·la l'adjudicació el mes de juliol passat.
Del balanç del tancament de l'exercici 2012 d'ATLL es desprèn l'existència d'uns béns i drets valorats en 1.569 milions d'euros i una obligació de 795 milions, amb un patrimoni net de 774 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema