La Policia Nacional està rastrejant la pista de més d'un milió d'euros que l'extresorer de CDC Daniel Osàcar va transferir, presumptament, des de Gibraltar a S´uïssa l'any 2013.

El suposat compte, d' 1.004.877,92 euros, estava dipositat des de l'any 2005 a el Banc Atlántico EFB de Gibraltar i, el 2013, va ser transferit al Banc Internacional AG de Zuric, segons un informe relacionat amb la investigació citat per la Cadena Ser.

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona investiga des d'abril de l'any passat el compte que Osàcar presumptament tenia a Gibraltar i les autoritats espanyoles ja han demanat informació a Suïssa per intentar confirmar si actualment l'extresorer de CDC segueix mantenint el compte a nom seu al mateix banc.

De fet, al febrer de l'any passat la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona va rebre un ofici d'una font anònima que assegurava que Osàcar posseïa 1.285.655,44 euros al Crédit Suisse de Zuric, un compte obert el 2002, però la justícia va arxivar el cas.

En un breu comunicat, Convergència va subratllar que Osàcar «nega tenir un compte a Suïssa i recorda que aquests fets ja han estat investigats».

L'any passat, assenyala CDC, «el jutjat número 30 de Barcelona va demanar una comissió rogatòria internacional» amb el «suport» d'Osàcar i la seva defensa, però «les autoritats suïsses van rebutjar aquesta comissió per inconcrecions i per irregularitats en la petició».

«Un cop desestimada, el jutjat va dictaminar el sobreseïment i l'arxiu de la mateixa amb un informe favorable del fiscal», afegeix el comunicat.

El comparen amb Barcenas

La secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, va comparar ahir el cas de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, imputat per la presumpta comptabilitat B del seu partit, i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar: «Els paral·lelismes són cada dia més clars».

Escarp va retreure al president de la Generalitat, Artur Mas, que segueixi «mirant cap a una altra banda mentre les evidències de finançament irregular del seu partit s'acumulen».

«Ara s'entén per què Mas no es compromet a assumir responsabilitats si es demostra el finançament irregular de CDC», va afegir Escarp, que va denunciar que Osàcar, que «va començar la seva trajectòria com a secretari particula»" del president català, «segueix tenint despatx a la seu embargada de CDC».

També relacionat amb el suposat finançament irregular de CDC, el candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, va demanar al president de CDC, Artur Mas, que assumeixi «responsabilitats polítiques» si un tribunal condemna el seu partit per haver-se finançat de forma irregular.

«Que faci un gest, que digui que ho han fet tot molt bé, però que digui també que si una sentència els condemna serà Mas qui assumeixi les responsabilitats polítiques», va recalcatrdurant la seva intervenció en un acte amb representants municipals del PSC a Catalunya.

Iceta va criticar que cada vegada es destapin més informacions sobre presumptes comptes ocults de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar en paradisos fiscals.

«Sembla que hi hagi una secreta competència entre Osàcar i Bárcenas a veure qui ha desviat més diners. És una competència dura», va ironitzar el candidat socialista, en referència a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Manos Limpias entra al cas

Mentrestant, el sindicat Manos Limpias, que ha demanat exercir com a acusació popular en la investigació de les presumptes comissions que la constructora Teyco va pagar a la fundació Catdem de CDC, va demanart al jutge que investigui també contractes d'aquesta empresa amb ajuntaments governats pel PSC i ERC.

En un escrit presentat al jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, el sindicat aporta una relació de contractes de l'empresa Teyco, propietat de la família Sumarroca, vinculada a CDC, amb ajuntaments que estaven governats per CDC, PSC, ERC i altres formacions independents.

En el seu escrit, el sindicat aporta un informe de 19 pàgines en el qual relaciona adjudicacions de l'administració catalana amb l'empresa Teyco des del 1998 fins a agost del 2015.