El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que l'expresident del Govern Felipe González és «molt conscient» de la necessitat d'un «acord» per reformar la Constitució en el qual ha de cabre el «reconeixement d'una singularitat» de Catalunya.

González va negar dimarts que ell digués, en una entrevista en el diari La Vanguardia, que estava a favor que es reconegués Catalunya com a nació en una reforma de la Constitució.

«Es posa de manifest que hi ha paraules molt carregades i que a vegades són molt polisèmiques. El concepte de nació, des del punt de vista constitucional a Espanya, té un concepte molt clar que s'equipara a la sobirania nacional i a l'Estat. En canvi, hi ha gent que té una visió de nació molt més cultural, de societat o d'identitat, no necessàriament lligada a sobirania», va dir Iceta.

En declaracions a TVE, el dirigent del PSC va afirmar que «González és molt conscient de la necessitat d'un acord i creu que en aquest acord ha de cabre el reconeixement d'una singularitat».

«Caldrà acostar posicions. ?Igual que en el 78 es va encunyar el concepte de nacionalitats i regions per intentar expressar aquesta diversitat, si entrem en una reforma constitucional caldrà veure la singularitat de Catalunya com s'introdueix aquí», va afirmar.

«Deixant clar -va afegir- els elements més controvertits: que la singularitat de Catalunya no implica privilegis ni drets especials, i que no altera la sobirania nacional que resideix en el conjunt d'espanyols».

A falta de poc més d'un dia per a l'arrencada de la campanya electoral, Iceta va avisar que si l'independentisme guanya el 27-S, «les possibilitats de diàleg cauran en picat».