El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va defensar ahir processos constituents tant a Espanya com a Catalunya responent a la voluntat de les urnes. Iglesias va participar ahir al costat del candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, el primer en el qual va acompanyar el candidat català.

El líder de Podem es va mostrar convençut que «hi ha un gran nombre de catalans i catalanes que voldrien una relació jurídica diferent amb el conjunt de l'Estat, així com altres que volen la independència i altres una relació diferent amb la resta d'Espanya». «Això és una evidència que no suposa amenaçar ningú ni insultar ningú, però també ho és que una majoria de catalans estan farts de la corrupció, de les retallades i volen canvis», va afegir.

«Davant d'aquests elements tenim propostes senzilles com el dret a decidir, processos constituents a Espanya i a Catalunya, no només per resoldre la qüestió territorial, també per garantir la protecció dels ciutadans davant els corruptes», va assegurar Iglesias.

Iglesias va avisar que les pràctiques que duen a terme tant Mas com Rajoy passen per cedir el poder a les empreses privades, sucumbint la política per beneficiar uns pocs i poderosos. «Estan robant la base fonamental de la sobirania, no és compatible amb privatitzar, amb desnonaments ni amb el 3 % del senyor Mas o el senyor Rajoy, es tracta d'un sistema de govern que estafa el conjunt de la ciutadania», va denunciar. En aquest sentit, va afegir que «es podria esperar que els gossos vells de la política raonessin» i va assegurar que «el veritable canvi passa per cedir el poder a les classes populars, autèntics motors del país».