El jutge va dictar ahir l'ingrés a presó provisional de l'home de 37 anys detingut dijous passat a Almacelles, al Segrià, acusat d'haver apunyalat la seva exparella a l'entrada de casa seva i davant dels dos fills en comú, de 15 i 13 anys. Els fets van passar cap a dos quarts de vuit del matí al carrer Major de la localitat lleidatana i, set hores i mitja després, els Mossos el van arrestar a la mateixa població d'Almacelles, on s'havia amagat en un bloc de pisos deshabitat.

El presumpte agressor tenia una ordre d'allunyament de la dona, de 36 anys, que va ser traslladada immediatament a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per ser operada de les ferides a l'abdomen. L'home està acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i ahir va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Lleida. La víctima, per la seva banda, continua ingressada però evoluciona favorablement.

El consistori es posiciona

L'Ajuntament d'Almacelles valorarà aquesta setmana si es persona com a acusació popular contra el presumpte agressor. Així ho va explicar ahir l'alcalde, Josep Ibarz, que va dir que l'administració ha de ser contundent a l'hora de rebutjar aquest tipus d'agressions masclistes.