Un jutge de Tarragona ha arxivat la investigació oberta després de la mort del manter de Salou Mor Sylla, que va perdre la vida el passat 11 d'agost en caure des del balcó de casa seva durant una batuda policial, davant la falta d'indicis sobre la participació de cap mosso en el «fatal desenllaç».

En un acte que es susceptible de recurs, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona acorda arxivar el cas en no trobar «cap element que permeti sostenir que l'acció d'algun agent de la policia dels Mossos d'Esquadra va trencar el nexe de causalitat entre el risc que el mort va assumir en enfilar-se a la part exterior del balcó i el fatal desenllaç que la seva acció va determinar».

El jutge ha arxivat la causa en entendre que no ha resultat «degudament justificada» la comissió de cap infracció penal, sense perjudici que el germà de la víctima pugui plantejar accions civils o de qualsevol altra naturalesa.

El germà del manter mort va presentar el mateix dia dels fets una denúncia als jutjats davant les sospites que la mort podria haver estat causada per un agent de la policia catalana que va intervenir en la batuda, ja que, segons la seva versió, un dels companys de pis podria haver vist que un agent va agafar el seu germà i el va llançar pel balcó.

Versions contraposades

Un company de pis de la víctima va arribar a assegurar davant les càmeres que va veure un mosso forcejar amb Mor Sylla, encara que posteriorment es va retractar al jutjat i va declarar que no va veure res. La mort del manter, de 50 anys i origen senegalès, va derivar en una jornada d'incidents a Salou, on diversos amics i compatriotes de la víctima van protestar contra l'actuació policial.

En el seu escrit, el jutge recorda que, segons la seva declaració en seu judicial, cap dels companys de pis de Mor Sylla -tots ells van ser detinguts en la batuda contra un grup acusat d'importar productes per al top manta- va veure ni va presenciar «cap tipus de contacte físic» entre el mort i els agents dels Mossos d'Esquadra.

A més, també han corroborat la versió mantinguda des del primer moment per la conselleria d'Interior -que va negar qualsevol mena de contacte físic entre els agents i el mort- i els tres testimonis protegits, que van veure l'escena des de la plaça.