El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspés la declaració com a testimoni de la directora de l'institut de l'Hospitalet de Llobregat que va denunciar pressions en la consulta del 9-N, com demanaven els advocats del president de la Generalitat Artur Mas, a l'espera que es pronunciïn la resta de parts.

En una providència, l'alt tribunal català acorda posposar la declaració prevista pel pròxim dilluns, 21 de setembre, de la directora d'institut Dolores Agenjo, una compareixença que els advocats de Mas van considerar electoralista perquè la dona concorre als comicis del 27-S com a número 23 de la llista de Ciutadans (C's).

La sala no entra a valorar si l'esmentada declaració podria interferir o no en la contesa electoral i es limita a donar trasllat a la Fiscalia i a la resta d'acusacions perquè es pronunciïn sobre la petició plantejada per Artur Mas, com és preceptiu, abans de prendre una resolució sobre aquest assumpte. A l'espera del pronunciament de les parts, el TSJC suspèn la testifical del pròxim dilluns, que a la pràctica és probable que acabi ajornant-se fins després del 27-S, tenint en compte que falta poc més d'una setmana per a les eleccions.

La testimoni, que és directora de l'IES Pedraforca de L'Hospitalet de Llobregat, va ser citada a declarar per primera vegada el passat 30 de juliol, però la seva compareixença es va posposar a petició de la defensa, que reclamava més temps per estudiar uns correus electrònics d'interès per a la declaració.