El portaveu de CDC al Congrés, Pere Macias, ha assegurat aquest dimarts que la imputació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del president de la Generalitat, Artur Mas, i de les conselleres Ortega i Rigau és "és una resposta política utilitzant els instruments jurídics" i "denota manca de "qualitat democràtica" a L'Estat. "El que semblaria lògic és que després d'aquest resultat tan positiu s'hagués citat al senyor Mas a dialogar, i dos dies després no se'l cita a dialogar sinó a un tribunal de Justícia". Ha recordat que La Razón va anunciar "amb absoluta precisió" la imputació de Mas, fet que "no sona a qualitat democràtica". "Quan es vol descavalc

En declaracions al Congrés dels Diputats, Macias ha assegurat que la resposta judicial al problema polític que plantja Catalunya denota que el govern espanyol no dóna valor a la política sinó que "se la subverteix perseguint judicialment a qui dissenteix".

En aquest sentit ha afirmat que "fomentar la participació dels ciutadans no és un delicte en un règim democràtic sa" i ha recordat que a Mas "se'l cita simplement per haver col·locat les urnes per fer possible la participació de 2,5 milions de ciutadans".

Ha recordat que la denúncia està instada per l'Estat perquè inicialment els fiscals a Catalunya no volien portar això als tribunals i van actuar finalment per ordre de la Fiscalia i del govern espanyol. "Això no els sona una mica estrany?", ha preguntat.

A més, ha insistit que l'opinió pública catalana, "està molt més amb el president per un fet manifestament injust com és aquesta persecució política" i el procés contra Mas "avala més la necessitat de Catalunya de tenir un Estat".

Sobre la insistència de la CUP de no investir a Mas com a president, Macias ha afirmat que el que ha acordat Junts pel Sí és "iniciar negociacions amb la CUP" i ara "caldrà veure com es desenvolupen aquestes accions".