El líder del PPC al Parlament, Xavier Garcia Albiol, va oferir a Ciutadans unitat d'acció davant l'independentisme a la Cambra catalana, cosa que els populars plasmaran en un document de propostes que faran arribar en els pròxims dies a la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, i al PSC.

La dirigent de C's està promovent un front comú contra l'independentisme i la corrupció, amb un document de mesures amb el títol "Deu compromisos per la unió i la igualtat d'oportunitats a Catalunya", que va remetre als dirigents de les llistes contràries a la secessió, PSC, PPC i Catalunya Sí que es Pot.

Una proposta que els populars consideren interessant i, de fet, en els pròxims dies faran arribar a C's i al PSC els seus propis plantejaments, que són "coincidents" en la majoria de punts amb els d'Arrimadas", va explicar Albiol.

"El de Ciutadans és un document que em sembla assumible. Recull moltes de les propostes que portem en el nostre programa i és una bona manera de presentar un projecte entre tots aquells que, independentment de pensar diferent, creiem que ningú ha de fracturar a la societat catalana", va assenyalar.

Per això, després de la "bona proposta" d'Arrimadas, Albiol va anunciar que en els pròxims dies el PPC li farà arribar els seus propis plantejaments i, una vegada es constitueixi el nou Parlament, poder iniciar una "acció" conjunta entre PPC, Ciutadans i PSC per "tornar el dinamisme social i econòmic a Catalunya".

Segons fonts consultades per Efe, el document del PP abordarà diferents eixos, com deixar a una banda les diferències partidistes per evitar que s'iniciï un procés de ruptura, apostar per un nou model de finançament basat en la solidaritat i la coresponsabilitat fiscal, eliminar les anomenades "estructures d'Estat" i prioritzar les polítiques econòmiques i socials.

Albiol es va mostrar "segur" que les formacions no independentistes es podran "posar d'acord" en la majoria de punts: "No hi ha d'haver cap tipus de problema, perquè en aquests moments tan complicats cal prioritzar el que ens uneix i deixar de banda el que ens separa i diferencia", va considerar el líder del Partit Popular català.

"Interessant i convenient"

I és que el dirigent creu "interessant" i "convenient" que en una situació d'"inestabilitat política" com l'actual, aquestes forces siguin capaces de "coordinar-se" i impulsar "determinats tipus d'acció de forma conjunta" per fer front a l'independentisme.

Sobre si el PP estaria disposat a donar suport a Arrimadas per formar una majoria alternativa arribat el cas, ha assegurat que posarà "totes les facilitats", però va recordar que "qualsevol proposta alternativa passa inevitablement per ICV o Podem, cosa que fa bastant inviable una proposta alternativa a un govern de Mas".

"Però per la nostra part no hi haurà problema", va recalcar el nou cap de files del PP al Parlament, qui d'una altra banda va analitzar la campanya portada a terme pel seu partit.