El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va garantir ahir la independència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya en la tramitació de la querella de la Fiscalia General de l'Estat contra el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per la consulta sobiranista del 9N.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, Rafael Catalá va constatar "el respecte absolut a la independència de la justícia per part del Govern". Va afegir que "en aquest assumpte els temps que s'estan portant a terme per a la instrucció posen de manifest que és l'instructor, la Sala, el mateix tribunal, els que estan portant a terme els passos que consideren necessaris per anar endavant amb la querella presentada".

"El Ministeri de Justícia, jo mateix, el conjunt del Govern vam tenir informació de les actuacions establertes pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya quan el TSJ les va fer públiques i les va notificar a través de la seva oficina de premsa", va recalcar. D'aquesta forma s'ha referit a la decisió de l'instructor, coneguda dimarts, dos dies després de les eleccions catalanes, de citar Mas com a imputat per l'esmentada querella. Catalá creu que el tribunal ha ordenat el procediment "tractant que els processos polítics no interferissin en els judicials".