Catalunya acollirà refugiats sirians i d'altres països en guerra que es troben actualment a Itàlia i Grècia, en un nombre que encara no s'ha concretat perquè no hi ha xifres oficials, i que seran traslladats en arribar durant una o dues setmanes a la Casa Bloc, del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Així ho van explicar ahir el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, i el coordinador de l'operatiu d'acollida de refugiats, Àngel Miret, en una roda de premsa a Barcelona, en la qual van presentar el pla d'acollida de refugiats a Catalunya, que no preveu una primera parada al Fòrum, com va apuntar dimarts passat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Segons Miret, s'ha "confós" el pla d'emergència de l'ajuntament barceloní amb el pla operatiu elaborat per la comissió tècnica que s'ha creat a Catalunya per atendre els refugiats.

Aquest, preveu una primera parada a la Casa Bloc, on es disposa de 26 pisos amb unes 78 o 80 places.

Altres espais d'acollida

En funció del nombre de persones refugiades i la seva tipologia, si són família o són adults sols, va afegir, es poden habilitar d'altres espais d'acollida com la casa de colònies de la Conreria, amb 40 places, propietat de l'arquebisbat de Barcelona, i 90 més cedides per Sant Joan de Déu, a Manresa (Bages).

La Generalitat no té constància d'una xifra oficial de refugiats, un tema que depèn del Govern espanyol i també de la Unió Europea, que ha creat unes oficines mòbils a diverses ciutats i illes italianes i gregues per atendre l'arribada massiva de refugiats sirians i d'altres països en guerra in situ.