La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va anunciar ahir que renunciarà als "privilegis" del càrrec de cap de l'oposició catalana, com el plus salarial i el cotxe oficial, i ha reclamat per a C's una de les vicepresidències de la Mesa del Parlament en ser la segona força després del 27-S.

En roda de premsa, Arrimadas va explicar que Ciutadans va mantenir contactes amb altres partits per a la configuració de la Mesa del Parlament sense que hi hagi un acord de moment, encara que va reclamar que la seva formació ocupi una vicepresidència per tenir una "representació d'acord" amb els resultats de les eleccions catalanes del passat 27 de setembre.

D'altra banda, Arrimadas va avançar que renunciarà als "privilegis" i a les despeses econòmiques que comporta el càrrec de cap de l'oposició al Parlament: "No cobraré més per fer el que m'han demanat els ciutadans a les urnes", va dir.

Des d'aquesta nova posició, la líder de Ciutadans a Catalunya va indicar que liderarà un oposició "constructiva", buscant el diàleg i el consens amb tots els partits de la cambra catalana perquè hi hagi un "acord de mínims" sobre qüestions com els serveis públics, la regeneració democràtica o la lluita contra la corrupció.

En aquest sentit, Arrimadas va recordar que va lliurar al PSC, el PPC i Catalunya Sí que es Pot un document amb deu compromisos, sobre el qual encara no ha obtingut resposta, tot i que espera que es posicionin aquesta mateixa setmana després d'haver mantingut un contacte amb aquests tres partits divendres passat.

Crítiques a Mas

Paral·lelament, la líder de Ciutadans també va afirmar que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, "fa molt temps que va abandonar el sentit comú" amb el seu projecte independentista, i creu que la seva posició està "debilitada" després del resultat de les eleccions catalanes del 27-S.

En declaracions a la COPE, Arrimadas va dir que Mas i la seva llista independentista "no es van sortir amb la seva" en les eleccions en no aconseguir el suport en vots de la "majoria dels catalans", per la qual cosa veu "debilitada" la posició del president de la Generalitat en funcions.

La líder de l'oposició va subratllar que Catalunya segueix en la "mateixa incertesa" que abans davant el repte secessionista, i va precisar que "poden passar moltes coses", perquè "Mas va abandonar fa molt temps el sentit comú".

Fa uns dies Arrimadas ja va mantenir que veia "complicat" un possible acord entre Junts pel Sí i la CUP perquè, segons va apuntar, són dues formacions que "no tenen res veure i no tenen programa".

En aquest sentit, Arrimadas va defensar "tornar el sentit comú" a la política catalana, al costat d'un canvi en el Govern després de les generals del 20 de desembre, davant un "PP que ha mirat cap a una altra banda" respecte a la situació de Catalunya.

En clau espanyola, Arrimadas va insistir que Ciutadans "no surt a pactar el 21 de desembre", sinó a aconseguir el "millor resultat possible" en els comicis, i va insistir que "no lliuraran cap xec en blanc" ni faran de frontissa del PP i el PSOE.