La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va expressar la seva preocupació pel fet que la CUP "incompleixi" la seva "principal" promesa electoral -no investir Artur Mas president- i "a canvi de què" ho podria fer. Així, va lamentar l'estat d'"incertesa" en què es troba al país, sense un horitzó clar de la governabilitat. Ho va dir des del Parlament, on aquest dimarts els 25 diputats electes de la formació taronja van mantenir la seva primera reunió de treball.

Carlos Carrizosa, número 2 de la llista de C's per Barcelona, serà el nou portaveu parlamentari, Fernando de Páramo serà el portaveu adjunt i Jose María Espejo-Saavedra serà l'encarregat de coordinar el grup a la cambra, que presidirà la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

Així ho va avançar Arrimadas en declaracions als mitjans, després que els nous 25 diputats de la formació taronja fessin ahir la seva primera reunió de treball al Parlament, una sessió en la qual encara no es va concretar el nom dels diputats de Ciutadans que estarien a la Mesa, sobretot, en una de les seves vicepresidències, que reclama aquest partit.

Arrimadas va insistir que renunciarà als "privilegis" propis del càrrec de cap de l'oposició, com el plus salarial, el cotxe oficial i els dos assessors que fixa el reglament de la cambra catalana, sense deixar d'exercir aquest paper, que li han atorgat els catalans a "les urnes".

Esperant resposta

Preguntada si també està disposada a renunciar al títol de "molt honorable", la líder de Ciutadans a Catalunya va reconèixer que no ho havia pensat, però va assenyalar que no té inconvenient a incorporar-ho al paquet de "privilegis" als quals pensa renunciar.

"Que em tractin amb respecte ja és suficient, no necessito que em diguin honorable", va argumentar. Després que el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, hagi rebutjat l'acord de mínims que Ciutadans va proposar a aquest partit, així com el PSC i al PPC, Arrimadas va instar la candidatura de confluència de les esquerres a respondre de manera "formal" i no en els mitjans de comunicació.

"Espero una mica de serietat, i que Lluís Rabell -Catalunya Sí que es Pot- ens doni una resposta formal", va dir Arrimadas, a l'espera que el PSC i PPC responguin aquesta setmana a la seva proposta d'arribar a acords puntuals.