La vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, va remarcar ahir que el president català, Artur Mas, és "imprescindible" per al procés sobiranista, però ha mantingut la discreció sobre les negociacions amb la CUP perquè el paper de l'executiu, va dir, és la gestió del dia a dia.

En la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern no va revelar detalls de la negociació amb la CUP per a la investidura d'Artur Mas, candidat de Junts pel Sí per revalidar la presidència.

Munté va afirmar que el Govern no farà declaracions sobre les converses i que "no contempla un altre escenari" que el de "continuar treballant" en funcions amb "la gestió ordinària aspectes essencials".

Va expressar en nom del Govern "respecte" pels ""tempos"" de la negociació i ha assegurat que preservaran la "màxima discreció de la qual tothom s'ha fet ressò".

Malgrat que no a voler valorar les negociacions amb la CUP, Munté va afirmar que estan convençuts "que es trobaran espais d'acord" i va remarcar que Artur Mas és, "per descomptat", un "gran actiu" i "imprescindible" per al procés sobiranista, tant amb vista als assumptes interns com en la projecció internacional.

La vicepresidenta va indicar que no té novetats sobre la data de la constitució del parlament català, que variarà en funció de com evolucioni la negociació per a la investidura del futur president.

Mentrestant, el Govern segueix treballant en la preparació dels pròxims pressupostos, va assegurar Munté, qui va assenyalar que caldrà esperar al desenllaç de la negociació per analitzar si es prorroguen o no els comptes en el cas que continués l'executiu en funcions per falta d'acord sobre el futur president.

Munté va asseverar que en la reunió d'ahir del govern català no s'ha parlat de l'acte del passat dilluns en què van coincidir Artur Mas, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal, però la vicepresidenta ha insistit "en el missatge de la necessitat d'independència del poder judicial".