L'Estat licita l'estació de la Sagrera i indigna Ada Colau

L'alcaldessa lamenta que Foment hagi licitat la nova terminal pel seu compte i sense buscar el consens

07.10.2015 | 07:20

El Ministeri de Foment va treure a licitació el passat 17 de setembre l'estació de la Sagrera de Barcelona. La licitació del projecte es va concretar només quinze dies després de la reunió entre la ministra de Foment, Ana Pastor, i l'alcaldessa de Barcelona, sense que aleshores cap de les dues n'anunciés la data després de la trobada. El govern espanyol espera que la nova infraestructura, considerada clau en la línia d'alta velocitat entre Madrid i la frontera francesa, ja estigui plenament en funcionament l'any 2020, tot i la lentitud actual dels treballs. El darrer acord entre l'Ajuntament de Barcelona, aleshores liderat per Xavier Trias, i el govern espanyol preveia la construcció de 6.000 metres de superfície comercial, que generaria unes plusvàlues que serien per pagar les obres, el cost del qual es va acordat rebaixar en 170 milions d'euros, fins als 650. L'augment de superfície comercial a la zona, però, és un aspecte al qual s'hi oposa el govern municipal d'Ada Colau.

Una bombolla immobiliària
En la reunió del passat 1 de setembre entre la ministra de Foment, Ana Pastor, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la ministra es va comprometre a impulsar de manera imminent les obres a la Sagrera perquè la nova infraestructura estigués el 2019. Per això, el Ministeri va considerar que s'havien de recuperar els treballs a la base de l'estació i fer efectiva la licitació de les obres, que es va aprovar només dues setmanes més tard.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va criticar que Foment hagi licitat l'estació de la Sagrera sense comunicar-ho a l'Ajuntament i sense buscar el consens. Colau també es va mostrar "sorpresa" perquè es liciti abans de reactivar les obres de la base de l'estació que estan "pràcticament aturades de manera incomprensible". En referència al model de l'estació i als seus entorns, l'alcaldessa és partidària d'actualitzar el model que es va pensar en "un moment de bombolla immobiliària i especulació". En aquest sentit, va assegurar que no està en contra que hi hagi activitat comercial però rebutja que es vulgui suplir l'especulació d'habitatges per un gran centre comercial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema