Mas apunta a una "transició gradual" cap a la independència

El president afirma en un article al setmanari "Político" que Catalunya "és una oportunitat, no un problema"

09.10.2015 | 00:00
El president de la Generalitat, Artur Mas, ahir al Parlament.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va publicar ahir un article a l'influent setmanari europeu Político en què confirma el "compromís per negociar i aconseguir una transició gradual i ordenada" cap a la independència, i remarca que el Parlament i el nou govern de la Generalitat "aviat faran una declaració pública anunciant l'inici del procés polític que culminarà amb la independència total". En un article titulat Catalunya és una oportunitat, no un problema, Mas va assegurar que la declaració s'enviarà "a les institucions espanyoles, europees i internacionals". "La victòria del camp proindependència és inequívoca", va estacar el president en funcions.
"El resultat de les eleccions va confirmar la percepció que una majoria dels catalans desitgen que comencem un procés democràtic, pacífic, cívic i negociat per aconseguir un estat independent per a Catalunya", va defensar Artur Mas en el seu article.
"No volem crear una ruptura abrupta o marxar en el futur immediat. Al contrari, hem marcat un període d'aproximadament 18 mesos durant el qual prepararem una desconnexió mesurada i progressiva", va explicar el president de la Generalitat en funcions.
"No actuarem amb pressa, però no podem esperar més que el Govern espanyol faci el que els governs del Canadà i el Regne Unit van fer amb total normalitat: donar veu, i vot, als quebequesos i als escocesos i permetre que determinessin lliurement el seu futur", va afegir.
Mas assegura que l'estat català que visualitza "no serà gaire diferent de la resta d'estats europeus" de mida semblant a Catalunya. "Aspirem a ser un soci fiable, de confiança i responsable, i volem contribuir a aconseguir una Europa més robusta, unida, justa, competitiva i segura", va explicar.
El president de la Generalitat en funcions també defensa que "l'europeisme ha estat una característica identificadora important del moviment nacional català", i remarca que tots els eurodiputats catalans estan a favor d'una UE "més unida i amb més solidaritat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema