La secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, va presentar la seva dimissió davant el Consell Ciutadà Autonòmic d'aquesta formació. Ubasart, que és professora de la Universitat de Girona, va assegurar que sempre ha entès la seva tasca al capdavant de Podem a Catalunya "com un compromís militant per un període curt de temps". Sobre el seu futur, va afegir que fer carrera política "mai" ha estat una de les seves perspectives de futur, motiu pel qual tampoc va voler anar a les candidatures al Parlament, ni a les Corts.

"Entenc que s'ha acabat una etapa i arriba el moment del recanvi. Per encarar el cicle electoral d'aquest any, que ja va començar amb la campanya per a les eleccions del 27-S, l'organització ja compta amb dirigents que es poden fer càrrec del repte, així com també amb la presència de representants electes que és bo que vagin guanyant pes", va assenyalar Ubasart.

La que fins ara era la catalana de més relleu a Podem, nascuda Castellar del Vallès, és professora de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona. La marxa d'Ubasart es produeix després de les eleccions autonòmiques del 27-S, en les quals Catalunya Sí que es Pot no va obtenir els resultats esperats. Catalunya Sí que es Pot, la coalició d'esquerres liderada per Lluís Rabell, amb el suport d'Iniciativa, EUiA, Podem i Izquierda Unida, va obtenir 11 diputats -ICV en tenia 13-, amb 366.494 vots.